В Хмельницкой области грузины организавали антисанитарное производство продуктов

Два напівлегальних цехи по виготовленню продуктів харчування у антисанітарних умовах виявили працівники відділу ветеринарної міліції УМВС України в Хмельницькій області. Двоє громадян сонячної Грузії, які уже тривалий час мешкають у Шепетівці, організували виробництво копченої скумбрії та популярних серед населення сортів сиру «Косичка» і «Бринза». Власник рибопереробного цеху налагодив коптіння риби у приміщенні нашвидкуруч переобладнаної колишньої будівельної організації, але належні документи при цьому геть забув оформити. Зокрема, у нього були відсутні відповідні експлуатаційні дозволи ветеринарної служби та санепідемстанції. В ході перевірки було вилучено понад 1800 кілограмів сировини та готової продукції орієнтовною вартістю близько 18,5 тисяч гривень. Жодного супровідного документа, який міг би засвідчити походження, якість та безпечність як самої сировини, так і уже готової продукції у господаря не знайшлося.

Аналогічні порушення були виявлені і в молокопереробному цеху. Його власник виготовляв сир без документів про епізоотичне благополуччя місцевості, у якій заготовлялось молоко. Діяльність обох цехів призупинено, власників притягнуто до адміністративної відповідальності. Триває подальша перевірка.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...