Криминальная хроника Украины на 26.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 789 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 672 (44,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 49 пограбувань, 1 незаконне заволодіння транспортним засобом.За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, три артилерійські снаряди, гранату, 200 грамів вибухівки та 275 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 119 осіб, у яких вилучено близько 7 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 145 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

Порушено 171 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 64 – у сфері службової діяльності, у тому числі 16 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 30 – у бюджетній сфері, 12 – у сфері банківської діяльності, 9 – в агропромисловому комплексі, 8 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності, 4 – у паливно-енергетичному комплексі та 3 – у сфері приватизації.

Працівниками Державтоінспекції припинено 18 907 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 187 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 119 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 23 особи загинула та 133 – травмовані.

У місті Сніжному Донецької області місяць тому у своєму будинку було знайдено в непритомному стані 54-річного пенсіонера, який згодом в лікарні помер. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано двох місцевих жителів віком 16 та 29 років. Попередньо встановлено, що вони проникли до будинку потерпілого, заподіяли господарю смертельні тілесні ушкодження й викрали 110 гривень.

В селі Капитолівці Харківської області минулого тижня було скоєно розбійний напад на приміщення товариства з обмеженою відповідальністю. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримано двох раніше судимих жителів міста Красний Лиман Донецької області віком 19 та 28-років, у яких вилучено обріз мисливської рушниці.

Два «врожаї» одночасно з одного поля

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб фермерського господарства, які в минулому році незаконно уклали з приватним підприємцем договір про збирання врожаю на земельній ділянці загальною площею 229 га, яка нібито є власністю ФГ, хоча насправді вказана земельна ділянка згідно договору була передана в оренду іншому фермерському господарству. Унаслідок протиправних дій правопорушників ФГ орендатору завдано збитки на суму понад 1,94 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Власні кишені наповнимо, а Пенсійний Фонд почекає

У місті Макіївка Донецької області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства, які в минулому році, у порушення вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», не перерахували грошові кошти до Пенсійного фонду України. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 17,3 млн. гривень. Органами прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Хабарник у білому халаті

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючого відділенням поліклініки, який вимагав 1,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за видачу йому листа непрацездатності. Зловмисника затримано під час отримання частини хабара в сумі 500 гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

Чиновники «проміняли» мистецтво на … магазин

У місті Луганську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно посадових осіб з питань земельних ресурсів, які незаконно видали рішення про надання в оренду приватному підприємцю земельної ділянки на території, яка відноситься до пам’яток природи садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, під будівництво магазину. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 113 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Чиновники-альтруїсти віддали землю у «добрі» руки

У Здолбунівському районі на Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб держустанови, які без укладання договору оренди, незаконно надали товариству з обмеженою відповідальністю дозвіл на користування земельною ділянкою площею 162 га. Унаслідок протиправних дій правопорушників місцевому бюджету завдано збитки на суму понад 210 тис. гривень. Органами прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...