Криминальная хроника Украины на 03.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло1 996 заяв про злочини. Вжитими заходами 895 (44,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 20 пограбувань, 3 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати та 175 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб, у яких вилучено 1,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 755 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 5 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1 756 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 718 – у сфері службової діяльності, у тому числі 115 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 335 – у бюджетній сфері, 135 – у паливно-енергетичному комплексі, 133 – у сфері приватизації, 130 – у сфері банківської діяльності, 102 – в агропромисловому комплексі та 56 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 18 495 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 215 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 95 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 20 осіб загинула та 127 – травмовані.

У місті Донецьку днями на вулиці було знайдено мертвим 32-річного місцевого жителя, робітника колективного сільськогосподарського підприємства. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 27-річного місцевого жителя, робітника закритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У Шевченківському районі міста Києва днями на вулиці знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням спини 23-річного місцевого жителя, який в кареті швидкої допомоги помер. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 30-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв смертельні ножові поранення потерпілому.

У місті Василівці Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного місцевого жителя, який на вулиці, з хуліганських спонукань, підпалив автомашину 32-річного жителя міста Чернігівка зазначеної області, яку останній залишив на вулиці без нагляду. Вогнем частково пошкоджено кузов вказаного транспортного засобу.

У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову одного з громадянських об’єднань, який вимагав 120 тис. доларів США хабара від місцевої жительки за надання їй фіктивної довідки про те, що вона та її родичі є членами згаданого об’єднання й мають право на отримання земельної ділянки. Зловмисника затримано під час отримання частини хабара в сумі 105 тис. доларів США. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.366 та ч.3 ст.368 КК України (службове підроблення та одержання хабара).

У місті Новомосковську на Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця одного з районних відділів ГУМНС України в Дніпропетровській області, який вимагав та отримав 300 доларів США хабара від приватного підприємця за не проведення позапланової перевірки протипожежного стану магазину останнього. Органами прокуратури за матеріалами відділення ДСБЕЗ Новомосковського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Косівському районі на Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито майстра лісу лісництва державного підприємства, який, через неналежне виконання своїх обов’язків, на ділянці вказаного лісництва допустив незаконну вирубку 469 метрів куб. лісу на загальну суму понад 291 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

У Голосіївському районі міста Києва працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця Державної виконавчої служби, який отримав від місцевої жительки 400 доларів США хабара за відстрочку сплати останньою 32 тис. грн. по примусовому стягненню та закриття виконавчого провадження. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

У місті Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного інженера філії дочірнього підприємства державної акціонерної компанії, який отримав 1,8 тис. грн. хабара від місцевого жителя за надання йому в оренду грейдера. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Лисянському районі на Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільської ради, яка в минулому році надала до відділу земельних ресурсів райдержадміністрації фіктивне рішення сільської ради про безоплатне надання їй та її родичам у приватну власність шести земельних ділянок загальною площею 13 гектарів на території сільської ради. Унаслідок протиправних дій правопорушниці державі завдано збитки на суму понад 117 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...