Криминальная хроника Украины на 25.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3752 заяв про злочини. Вжитими заходами 1756 (46,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних напади, 42 пограбування, 7 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, п’ять гранат та 376 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 114 осіб, у яких вилучено близько 13,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3769 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 осіб.

Порушено 147 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 49 – у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 20 – у бюджетній сфері, 14 – у сфері приватизації, 12 – у паливно-енергетичному комплексі, 5 – у сфері банківської діяльності, 6 – в агропромисловому комплексі та 6 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22229 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1199 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 120 дорожньо-транспортній пригоді, у яких 14 осіб загинула та 145 – травмовані.

У місті Львів в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері ввірвалися до приміщення Львівського відділення одного з банків й під загрозою пістолета відібрали в касирів зазначеного відділення 36 тис. гривень. У затриманих вилучено пневматичний пістолет і частину викрадених грошей.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного громадянина Республіки Вірменія, (мета перебування в Україні з’ясовується), та 19-річного місцевого жителя, обидва раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 21 березня на вулиці відібрали в двох жителів міста, рюкзак з особистими речами та мобільний телефон (вилучено).

У місті Дніпропетровськ затримано 29-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, з автомашини якого вилучено 1 г героїну.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця. Він у 2006 році незаконно реалізував понад 5,7 тис. автомобільних шин на загальну суму 1,5 млн. грн., які отримав від іншого приватного підприємства на відповідальне зберігання, а грошові кошти привласнив. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у лютому місяці цього року, у порушення вимог Цивільного кодексу України, без погодження із засновниками зазначеного товариства, незаконно реалізував за заниженою вартістю будівлю, що належала зазначеному товариству, чим завдав збитки останньому на суму 1,2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора відокремленого підрозділу комунального підприємства. Він вимагав та отримав 3,8 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння останній у наданні в оренду земельної ділянки, яка належить зазначеному підприємству. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконуючого обов’язки начальника управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва. Він у минулому році склав та затвердив фіктивні акти про проведення товариством з обмеженою відповідальністю робіт з ремонту електромереж житлового фонду (фактично не виконувалися), чим завдав збитки державі на суму понад 840 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника відділу перевірок відшкодування ПДВ. Він у минулому році, у порушення вимог Закону України «Про податок на додану вартість», склав довідку про перевірку правильності нарахування суми бюджетного відшкодування ПДВ товариством з обмеженою відповідальністю, на підставі якого зазначене товариство незаконно отримало відшкодування ПДВ у сумі понад 2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя. Він у минулому році, не маючи відповідних документів, самовільно зайняв земельну ділянку (площа 0,37 га) в одному з регіональних ландшафтних парків, й здійснив на ній будівництво споруд. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 350 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво)

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця медико-соціальної експертної комісії. Вона вимагала та отримала 600 євро хабара від місцевої жительки за сприяння останній в продовженні їй терміну групи інвалідності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито архітектора міста. Він вимагав та отримав 4 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння останньому у виділенні земельної ділянки (площа 0,1 га) й надання йому дозволу на виготовлення проекту землеустрою для індивідуального будівництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...