Криминальная хроника Украины на 27.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3564 заяви про злочини. Вжитими заходами 1760 (49,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 33 пограбування, 14 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, обріз мисливської рушниці, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1 кг вибухівки та 1,3 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 186 осіб, у яких вилучено близько 31,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3799 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 осіб.

Порушено 291 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 138 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 42 – у бюджетній сфері, 33 – у сфері приватизації, 20 – у паливно-енергетичному комплексі, 30 – у сфері банківської діяльності, 16 – в агропромисловому комплексі та 2 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22561 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1061 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 102 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 10 осіб загинула та 115 – травмовані.

В місті Ялта Автономної Республіки Крим у парку було знайдено мертвим з ножовим пораненням живота громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 43-річного місцевого жителя, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уранці в зазначеному парку під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельне тілесне ушкодження потерпілому.

У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області в результаті реалізації оперативної інформації затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони в 2006 році вивезли до Об’єднаних Арабських Еміратів двох жительок зазначеного міста, де продали їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

У місті Чернівці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Молдова (в Україні перебуває в приватних справах). Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці в місцевої жительки, відібрав сумочку, у якій знаходилися 50 грн. та особисті документи.

У місті Сєверодонецьк Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 42-річного громадянина Республіки Грузія (в Україні перебуває в приватних справах). Попередньо встановлено, що він удень в приміщенні приватного магазину шахрайським шляхом заволодів 1,2 тис. грн. місцевого жителя, приватного підприємця.

У місті Луганськ затримано 21-річного місцевого жителя, у якого вилучено 6 г кокаїну.

У місті Дніпропетровськ працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову гаражного кооперативу. Він вимагав та отримав 1,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за надання йому на території зазначеного кооперативу земельної ділянки площею 0,05 га під будівництво гаража. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Миколаївській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства. Вони впродовж 2007 року, без отримання відповідної ліцензії, незаконно видобували корисні копалини загальнодержавного значення. У результаті цього правопорушники незаконно отримали прибуток у сумі понад 1,8 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

У місті Тернополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцеву жительку. Вона в 2007 році, представившись працівником органів державного управління, отримала від жительки зазначеного міста понад 13 тис. грн., нібито для подальшої передачі іншим посадовим особам, за сприяння у вирішенні питання про надання її сім’ї двокімнатної квартири. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.369 КК України (давання хабара).

В Чернігівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника виробничо-кооперативного об’єднання сільського комунального господарства. Він, зловживаючи службовим становищем, безпідставно придбав матеріальні цінності на суму понад 150 тис. грн. за рахунок коштів державного бюджету, що виділялися для реформування та розвитку комунального господарства в сільській місцевості. Слідчим відділом СБ України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...