Криминальная хроника Украины на 06-07.04.08

Криминальная хроника Украины на 06-07.04.08

07.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2283 заяви про злочини. Вжитими заходами 984 (43,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних нападів, 24 пограбування, 3 незаконних заволодінь транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 3 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці та 28 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 62 особи, у яких вилучено 2,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1918 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 757 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 346 – у сфері службової діяльності, у тому числі 65 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 149 – у бюджетній сфері, 62 – у сфері приватизації, 65 – у паливно-енергетичному комплексі, 56 – у сфері банківської діяльності, 58 – в агропромисловому комплексі та 6 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 21926 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1388 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 125 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 8 осіб загинули та 165 – травмовані.

У селі Голованівського району Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного жителя Черкаської області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері в приміщенні охорони товариства з обмеженою відповідальністю під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження охороннику, й з метою приховування злочину, підпалив вказане приміщення.

В селищі Чернігівського району Чернігівської області у своєму дачному будинку було знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину затримано чотирьох жителів обласного центру, всі раніше судимі). Попередньо встановлено, що вони ввечері, з метою крадіжки, проникли до дачного будинку потерпілого, але були застигнуті господарем, й заподіяли йому смертельні тілесні ушкодження.

У місті Севастополь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного громадянина Республіки Молдова (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він уночі зламав замки вхідних дверей, поник до дачного будинку місцевої жительки, й викрав телевізор та мобільний телефон.

У селищі Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито двох учнів загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони вдень в зазначеному селищі на кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодили пам’ятники на 10 могилах.

У місті Херсон на вулиці затримано 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 21,5 г кокаїну.

У столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства. Він у минулому році, у порушення вимог Закону України «Про податок на додану вартість», надав до Державної податкової інспекції зазначеного району підроблену податкову декларацію, на підставі якої намагався незаконно отримати з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму понад 4,3 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.15 та ч.5 ст.191 КК України (замах на злочин та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільради. Вони в 2000 році підробили списки працівників розформованого колективного сільськогосподарського підприємства, унаслідок чого 11 осіб, які фактично не працювали на зазначеному підприємстві, незаконно отримали у приватну власність земельні ділянки (загальна площа понад 78 га. – вартість понад 130 тис. гривень). Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

06.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3056 заяви про злочини. Вжитими заходами 1266 (41,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 36 пограбувань, 9 незаконних заволодінь транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано9 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 55 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 112 осіб, у яких вилучено близько 13,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2557 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Порушено 67 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 13 – у бюджетній сфері, 6 – у сфері приватизації, 2 – у паливно-енергетичному комплексі, 2 – у сфері банківської діяльності, 4 – в агропромисловому комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 21575 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1259 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 129 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 15 осіб загинули та 150 – травмовані.

У місті Дніпропетровськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного жителя Полтавської області. Попередньо встановлено, що він, в зазначеному місті, зайшов до приміщення відділення акціонерного комерційного банку й відібрав у касира зазначеного відділення 10 тис. гривень. Частину викрадених грошей вилучено.

У місті Таврійськ Новокаховської міськради Херсонської області затримано 43-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, з гаража якого вилучено 400 г вибухівки.

У місті Липовець Вінницької області затримано 24-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 10 кг каннабісу.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючу заочним відділенням кооперативного технікуму. Вона вимагала та отримала 850 грн. хабара від двох студентів зазначеного технікуму за сприяння в успішній здачі іспитів. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника районного відділу земельних ресурсів. Він надав жителю районного центру сертифікат на право власності земельним паєм (площа 5,8 га) із земель колективного сільськогосподарського підприємства, де останній не працював й не мав права на отримання зазначеного паю. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.1 ст.364 і ч.1 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...