В Киеве обезврежена преступная группа «проверяющих» (фото)

Працівниками столичного УБОЗ знешкоджено організовану злочинну групу, до складу якої входили двоє колишніх офіцерів податкової міліції. Маючи спеціальну фахову підготовку, екс-податківці перевіряли підприємницьку діяльність комерсантів, виявляли порушення законодавства та вимагали гроші за нескладання актів перевірки. Щоб уникнути готівкового розрахунку, спритні перевіряльники залучили до справи приватну особу, на яку зареєстрували фірму. Компенсаційні перекази проводили через рахунок цієї фірми, конвертували та отримували готівку. Останній переказ, на якому погоріли псевдоподатківці, склав близько тридцяти тисяч гривень. Загалом збитки від їх перевірок становлять кілька сотен тисяч. Остаточна сумма встановлюється.

Наразі проти перевіряльників порушено кримінальну справу за статтями Кримінального кодексу про зловживання владою та хабарництво. Двое підозрюваних з розумінням поставились до своо нового амплуа й співпрацюють із слідством. Проте один з основних підозрюваних вирішив зникнути. Його активно розшукує міліція. Це – Мехед Олексій Сергійович, 16 листопада 1979 року народження, зареєстрований за адресою : м. Київ, вул. Мате Залки, 8-В, кв. 84. Олексія Сергійовича офіційно оголошено у розшук.

До всіх хто має будь-яку інформацію відносно вказаної особи прохання телефонувати за номерами: 521 66 29, 521 66 31 або 02.

Володимир Дмитренко,

Криминальные хроники Киева

You may also like...