Хмельнитчина: вендетта по-селянски

Родина, про яку піде мова далі, ще зовсім недавно жила звичайнісіньким селянським життям. Семеро дорослих дітей розлетілись по світу, а старенькі батьки коротали вік, потихеньку пораючись по господарству. Тихе спокійне життя двох пенсіонерів пішло шкереберть, коли до батьківського дому повернувся один з синів. До того він мешкав у Росії, але, розлучившись із дружиною, приїхав на Красилівщину. Повернувшись у рідні краї, 44-річний чоловік геть не думав розпочинати життя заново, а, натомість, взявся топити горе у чарці. Оскільки молодик ніде не працював і навіть не збирався влаштовуватися, у нього гостро постала проблема з грошима, адже випивку потрібно було за щось купувати. Тоді син узявся до батьківських заощаджень, а потім і на пенсію поклав око. Старенькі нічого не могли вдіяти, адже у разі супротиву, нащадок давав волю кулакам, не зважаючи на поважний вік батька та матері.

Чутки про знущання над похилим подружжям незабаром дійшли до іншого сина, який мешкає у сусідньому Старокостянтинівському районі. Старший брат не став відкладати справу у довгий ящик і негайно подався до батьків, розбиратися що до чого. Розмова 48-річного чоловіка з молодшим братом виявилася короткою: з‘ясування стосунків швидко перейшло у бійку. Почубившись, родичі розійшлися. Та старшого незабаром совість замучила: брат все ж таки, негоже так усе залишати. От і вирішив він піти на мирову. А щоб перемир‘я закріпити, придбав пляшку горілки. Розпивши спиртне, брати начебто помирилися і розійшлися по кімнатах відпочивати.

Але сумління було спокійне лише у старшого. Молодший тим часом замислив помсту. Дочекавшись, доки брат засне, молодик вийшов у сарай і повернувся звідти уже з сокирою у руках. Нахилившись над сплячим він наніс йому декілька ударів лезом у потилицю. Дивні звуки та крики почула мати, яка і прибігла на допомогу синові. Жінці вдалося відібрати у озвірілого чолов‘яги сокиру і винести її на двір, та коли вона повернулася до кімнати, той уже штрикав потерпілого кухонним ножем. Бідолаху ледве встигли доставити до лікарні і наразі він перебуває у реанімації у важкому стані. Підозрюваного затримали і помістили у ізолятор тимчасового тримання. Його звинувачують у спробі умисного вбивства. Сам же чоловік говорить, що навіть і не знає, що на нього найшло тієї ночі. Розслідування обставин справи триває.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...