Криминальная хроника Украины на 05.04.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 094 заяви про злочини. Вжитими заходами 3 108 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 40 фактів грабежів, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 71 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи. У них вилучено 3,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 20 881 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 60 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 76 – травмовані.

У Василівському районі Запорізької області 2 квітня у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 82-річного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він разом зі своїм 28-річним безробітним, раніше судимим братом проникли до будинку потерпілого, вбили його ножем й викрали 10 тисяч гривень. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.

У місті Смілі Черкаської області 4 квітня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного іноземця, який на вулиці міста завдав тілесні ушкодження 37-річному безробітному місцевому жителю під час раптово виниклої сварки (госпіталізовано).

У Малинському районі Житомирської області 27 січня на території гранітного кар’єру приватного підприємства було виявлено чотирьох іноземців. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 63-річного директора підприємства, який упродовж року використовував працю іноземців.

У Кодимському районі Одеської області 4 квітня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземців, віком 25 та 24 роки. Попередньо встановлено, що вони на автодорозі завдали тілесні ушкодження 22-річному безробітному місцевому жителю й відібрали у нього особисті речі та 20 гривень (вилучено).

У місті Кремінній Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 3 квітня, зламавши замки вхідних дверей, проник до офісу районної газети й викрав чотири системних блоки комп’ютерів, три монітори, три клавіатури, чотири комп’ютерних миші та USB флеш-накопичувач інформації (вилучено).

У місті Донецьку у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземців, віком 32 та 27 роки. Попередньо встановлено, що вони 20 березня через вікно проникли до квартири 59-річного пенсіонера й викрали 300 гривень та годинник.

У місті Дубровиці Рівненської області 4 квітня до міліції поштою надійшла інформація із прокуратури району про те, що 23 березня у приміщенні прокуратури 58-річний безробітний житель міста Рівного погрожував фізично працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ю розправою 28-річному прокурору району. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.129 «Погроза вбивством» КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців публічного акціонерного товариства. Вони 2009 року під заставу нежитлового приміщення у місті уклали з комунальним підприємством кредитний договір, а для його погашення – уклали іпотечний договір. У подальшому, у порушення вимог Закону України “Про банки та банківську діяльність”, здійснили уступ права вимоги і перевели борг по кредитному договору на приватне підприємство, а інформацію щодо цього нерухомого майна в Державному реєстрі іпотек ліквідували. Унаслідок протиправних дій правопорушників банківській установі завдано збитки на суму 1,4 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління об’єднання співвласників багатоповерхових будинків. Вона отримала 2,4 тис. грн. хабара від представника закритого акціонерного товариства за сприяння у підписанні договору про надання доступу до мережі Інтернет мешканцям одного з житлових будинків. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали директора філіалу виробничого об’єднання, який вимагав та отримав 18 тис. грн. хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за укладання договору оренди частини залізничної колії. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника однієї із регіональних служб на державному кордоні та транспорті і завідуючу відділом ж служби. Вони 2009 року, незважаючи на те, що основною функцією служби є перевірка наявності відповідних санітарних документів, здійснили закупівлю в товариства з обмеженою відповідальністю лабораторного обладнання для перевірки продуктів на наявність ГМО. Унаслідок цього не за цільовим призначенням було використано 1,7 млн. грн. бюджетних коштів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 «Порушення законодавства про бюджетну систему України» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...