Криминальная хроника Украины на 22.05.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 527 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 775 (50,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 35 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 57 осіб. У правопорушників вилучено 6 пістолетів, гвинтівку, 7 обрізів мисливських рушниць, 18 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 800 г вибухівки та 790 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 180 осіб, у яких вилучено 24,8 г наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 010 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

Упродовж минулої доби порушено 195 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 119 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 956 дорожньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 180 – травмовані.

У місті Нововолинськ Волинської області затримано місцевого жителя, який у дачному будинку своєї співмешканки зберігав 300 г вибухівки та електродетонатор (вилучено).

У місті Запоріжжя затримано місцевого жителя, з автомашини якого вилучено 400 г вибухівки.

Поблизу одного з селищ Запорізької області затримано жителя села зазначеного району, у якого вилучено два пістолети ТТ та пістолет Макарова.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 10 г амфетаміну.

Кримінальна міліція інформує:

У місті Одеса 21 травня до міліції звернулася місцева жителька. Вона заявила, що ввечері 5 травня на вулиці зазначеного міста невідомий відібрав у неї сумку, у якій знаходилися 7 тис. грн. та мобільний телефон. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину затримано громадянина Республіки Грузії.

У місті Слов’янськ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадянок Республіки Узбекистан. Попередньо встановлено, що вони вдень 19 травня в квартирі за місцем тимчасового проживання місцевої жительки, під час сварки, що виникла на ґрунті неповернення грошового боргу останньою, задушили її й викрали 2,3 тис. доларів США. Після цього, з метою приховування злочину, підпалили квартиру.

У місті Харків 20 травня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Республіки Узбекистан. Попередньо встановлено, що вони вночі 10 травня на вулиці зазначеного міста побили місцевого жителя, й відібрали в нього мобільний телефон. Потерпілого госпіталізовано. Викрадене вилучено.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб інспекції архітектурно-будівельного контролю. Вони в минулому році незаконно видали дозвіл на виконання будівельних робіт приватному підприємцю, яка у свою чергу, без відповідних документів на земельну ділянку, побудувала на ній торговельний центр та не сплатила 16,7 тис. грн. орендного мита за користування згаданою ділянкою. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника станції технічного обслуговування автомобілів. Він вимагав та отримав 12 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання останньому в оренду виробничих приміщень зазначеної станції. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб виробничо-дослідного підприємства. Вони уклали фіктивну угоду про спільну діяльність з приватним підприємцем, згідно якої останній протягом 2001-2005 років нібито вносив до каси згаданого підприємства грошові кошти на його розвиток. Під час проведення санації зазначеного підприємства, за рішенням суду, за рахунок погашення боргів, підприємець отримав у власність нерухоме майно підприємства. Таким чином державі завдано збитки на суму 533 тис. гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника відділу з питань контролю якості та безпеки товарів. Він вимагав та отримав 100 доларів США хабара від одного з приватних підприємців за лояльне ставлення під час перевірки його діяльності. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника міськвиконкому. Він отримав 26 тис. доларів США від співробітника приватного підприємства за вирішення питання щодо приватизації приміщення, з яких 20 тис. хабара передав посадовим особам згаданого міськвиконкому, а шість залишив собі. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369 та ч.2 ст.190 КК України (давання хабара та шахрайство)

ДЗГ МВС України

You may also like...