Криминальная хроника Украины на 21.07.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 2867 заяв про злочини. Вжитими заходами 1099 (38,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних напади, 18 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гранату та 25 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 28 осіб, у яких вилучено 2,6 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5022 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 722 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 250 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 188 дорожньо-транспортних пригод, у яких 30 осіб загинули та 246 – травмовані.

На околиці одного з селищ Чернігівської області у водоймищі було знайдено з ножовими пораненнями, зв’язаними кінцівками та прив’язаним до тіла вантажем труп невідомого чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вдень на околиці згаданого села під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили потерпілого та вкинули його тіло до згаданого водоймища. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілого.

В місті Свердловськ Луганської області у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовими пораненнями громадянку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбила ножем потерпілу.

В міста Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 34-річного жителя села Чернігівської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері в квартирі за місцем тимчасового проживання під час раптово виниклої сварки вбив ножем киянина.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Молдова (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері липня на вулиці згаданого міста викрав мобільний телефон у місцевого жителя. Викрадене вилучено.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він вимагав та отримав 174 тис. доларів США хабара від громадянина за підписання договору купівлі-продажу виробничого приміщення (загальна площа 1 тис. кв. метрів) зазначеного товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця районної державної адміністрації та голову селищної ради. Вони вимагали та отримали 9,5 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за надання останньому в оренду приміщень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника райвідділу земельних ресурсів. Він видав завідомо неправдиві висновки до технічної документації про можливість надання в оренду земельних ділянок загальною площею понад 22 га (вартість 161 тис. гривень), у яких зазначив, що дані ділянки належать до земель запасу та резерву, хоча фактично знаходяться в приватній власності громадян. У подальшому зазначена технічна документація була затверджена в райдержадміністрації, а земельні ділянки передані в оренду приватному підприємству. Таким чином власникам земельних паїв завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...