В Киевской области предотвращена «прихватизация» более 12 гектаров земли

Працівниками УБОЗ ГУМВС України в Київській області проведено перевірку фактів порушення вимог чинного законодавства директором одного з товариств з обмеженою відповідальністю щодо отримання земельної ділянки на території одного з сіл у Вишгородському районі та порушення умов інвестиційного договору з газифікації зазначеного населеного пункту.У ході перевірки встановлено, що у серпні 2005 року між сільською радою та згаданим TOB було укладено інвестиційний договір, яким передбачалося оформлення й затвердження проекту землеустрою на відведення земельної ділянки у довгострокову оренду терміном на 49 років під розміщення бази відпочинку та затверджено розрахунок втрат сільськогосподарських угідь.

Порушуючи вимоги інвестиційного договору, з метою уникнення сплати грошових коштів, нарахованих за оренду земельної ділянки та за втрати сільськогосподарських угідь, директор ТОВ ініціював процес внесення змін до умов оформлення процедури отримання земельної ділянки шляхом отримання рішення та складання проекту землеустрою щодо безоплатної приватизації ділянки під житлову забудову.

Відповідним підрозділом із земельних ресурсів у червні цього року були надані висновки щодо погодження проекту землеустрою з безоплатним відведенням у приватну власність земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків у згаданому селі.

Таким чином, працівники УБОЗ не допустили втрат сільськогосподарських угідь, вилучених із земель зазначеної сільської ради та перешкодили підприємцю незаконно придбати право на земельну ділянку загальною площею 12,6 га. Згідно експертно-грошової оцінки, сума матеріальних збитків складає 8 млн. гривень.

За даним фактом прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 15 та ч. З ст. 190 КК України.

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...