Псих до смерти забил приятеля за якобы украденные 100 гривень

Досить часто люди не розуміють ціну власного та чужого життя, готові скалічити або навіть вбити за 100 грн. Як це не дивно, але неодноразово траплялися саме такі випадки.Трагедія, яка унесла з собою життя 36-річного чоловіка сталася на вулиці Супруна. Андрій (ім’я змінено), який раніше був на обліку у психіатричній лікарні, проживав у своїй власній квартирі, часто запрошував до своєї оселі приятелів та не скупився на дружелюбність – завжди знаходилась одна або дві пляшки «веселощів».

Ось, при одній з таких посиденьок, власник квартири згадав своєму приятелю Сергію (ім’я змінено) про те, що той досить не гарно зробив – вкравши у нього 100 грн. Після досить не довгих словесних суперечок у Андрія увірвався терпець і він ударив свого кривдника декілька разів по голові. Від отриманих ударів Сергій не зміг встояти на ногах і впав на підлогу. Напевно, розуміючи свою силу, Андрій на цьому не зупинився. Він почав бити ногами приятеля по грудній клітині, а той, навіть, і не захищався. Після знущань, власник квартири не схотів, щоб у оселі знаходився його колишній друзяка. Як «справжній товариш» він витягнув чоловіка на сходинки у під’їзді та залишив його там, а сам повернувся назад і продовжував пиячити до пізньої години.

Міліція знайшла вже мертвого Сергія вранці, той лежав на тому ж місці де й залишив його приятель. Слідство встановило, що він помер від закритої травми грудної клітини, від чисельних переломів ребер, що спричинили гостру серцево-легеневу недостатність.

Андрій зараз знаходиться під вартою, проводиться судово-психіатрична експертиза. Якщо чоловіка визнають осудним, йому загрожує ув’язнення строком до 12 років.

* * *

Схожа ситуація відбулася у с.Косівщина. Спекотні літні місяці, кожен мріє відпочити біля водоймища. Ось і в один з таких днів на березі Сумського моря зібралося багато людей з різних куточків нашого міста. Микола також відпочивав там разом зі своїм батьком. Добряче хильнувши спиртного, чоловікові, напевно, набридла розмова з батьком і він вирішив познайомитися з компанією юнаків, які знаходилися неподалік. Хлопці та дівчата радо прийняли його і, навіть, запропонували з ними випити та відпочити.

Спека та горілка не сумісні речі і «втомившись» усі полягали спати. Стало прохолодно. Микола, хоча і добряче хильнув, не зміг заснути, бо без ковдри почувався не комфортно. От і вирішив забрати її у своїх нових знайомих. Сподіваючись на їхню доброту, він без усіляких питань почав витягати ковдру з –під юнака і його дівчини. Але сталося навпаки. Розлючений хлопець захищаючи своє майно повалив Миколу на землю і почав лупцювати ногами та пригати на ньому. До нього приєднались його друзі і «радо» допомогли відлупцювати юнака ногами. Після знущань, вони його залишили і пішли геть. У весь цей час батько спокійно, нічого не підозрюючи спав…

Досі не зрозуміло, як Микола самостійно зміг дійти додому, але через п’ять днів він помер. Слідство встановило, що смерть настала із-за травми грудної клітини. У нього були переламані усі кістки і грудна клітина просто на просто провалилася.

На даний час розглядається кримінальна справа і винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років.

Ось що буває, коли людина починає захищати своє майно, яке може коштувати навіть досить незначну суму грошей.

Скоробагата Анна, СЗГ УМВС у Сумській області

You may also like...