Чиновнику днепропетровской мэрии грозит 12 лет лишения свободы

За матеріалами працівників управління з організованою злочинністю Головного управління МВС Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за ознаками ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України відносно одного з керівників управління з питань фізичної культури та спорту Дніпропетровської міської ради (держслужбовець IV категорії), повідомили УК в прес-службі ГУБОЗ МВС України. Як встановили оперативники УБОЗ, протягом 2007-2008 років чиновник за рахунок коштів міського бюджету безпідставно профінансував спортивні заходи низки об’єднань громадян, що не були легалізовані (офіційно не визнані), відтак не мали жодного правового статусу і не мали отримувати кошти з бюджету.

Зокрема, бюджетні кошти були надані дніпропетровській міській асоціації пляжного волейболу, міській федерації спортивних танців, тайкіксбоксингу, а також федерації бойових мистецтв та федерації боксу. Згідно з висновком НДІ судово-економічних експертиз Дніпропетровської області, чиновник безпідставно перерахував майже чверть млн. грн. Наразі йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Вчора на підставі ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України посадовця мерії було затримано до обрання судом міри запобіжного заходу.

You may also like...