Криминальная хроника Украины на 01–03.11.2008

Криминальная хроника Украины на 01–03.11.2008

 01.11.2008

 Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3655 заяв про злочини. Вжитими заходами 1501 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 32 пограбування, 7 розбійних нападів, 5 фактів незаконного заволодіння транспортним засобом.

 За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 200 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 53 особи, у яких вилучено 20,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5340 осіб.      

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 268 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 113 – у сфері службової діяльності, у тому числі 31 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 182 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 32 особи загинули та 220 – травмовані.

 В місті Фастів Київської області у своєму будинку було знайдено мертвою з ушкодженням внутрішніх органів пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 23-річного жителя Житомирської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері,  з метою крадіжки, проник до зазначеного будинку, але був застигнутий господаркою та заподіяв їй смертельні тілесні ушкодження.

 У місті Олександрія Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері, перебуваючи в квартирі громадянки під час сварки, що виникла на ґрунті неповернення грошового боргу, вбив ножем господарку й з метою приховування злочину, підпалив квартиру.

 У місті Умань Черкаської області затримано громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 12,9 кг марихуани.

 На Харківщині на митному посту  затримано громадянку Російської Федерації (мета перебування в Україні з’ясовується), з автомашини якої вилучено 6 г марихуани.

 У лісосмузі поблизу села Згурівського району Київської області затримано групу нелегальних мігрантів у складі 19 громадян Республіки Індії. Іноземці знаходяться в райвідділі внутрішніх справ.

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони впродовж двох останніх років, у порушення вимог Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, не сплатили до Пенсійного Фонду України обов’язкових відрахувань на загальну суму понад 120 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільської ради. Вони підробили акти обстеження об’єктів соціально-культурної сфери у селі, нібито пошкоджених унаслідок стихійного лиха, на підставі яких незаконно використали субвенцію з держбюджету в сумі понад 1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

 На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб райдержадміністрації та районного відділу земельних ресурсів. Вони незаконно передали приватному підприємству у довгострокову оренду земельні ділянки (загальна площа понад 120 га), які належать закритому акціонерному товариству, чим завдали збитки членам останнього на суму 1,19 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

 

02.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 985 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 197 (40,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 22 пограбування, 5 розбійних нападів, 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено
автомат, пістолет, обріз мисливської рушниці, 300 грам вибухівки та 228 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб, у яких вилучено 50,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 277 осіб.        

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

Протягом минулої доби порушено 85 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 33 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 169 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 37 осіб загинули та 224 – травмовані.

У селищі Ярмолинцях Хмельницької області 58-річний місцевий житель на подвір’ї власного домогосподарства, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв дробове поранення грудей своєму безробітному 32-річному сину. Останнього було госпіталізовано до лікарні, де він невдовзі помер. Батька загиблого затримано. Зброю вилучено.

У Деснянському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 27-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він минулої ночі на вулиці, під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрав у 20-річного безробітного місцевого жителя мобільний телефон та 150 гривень. Частину викраденого вилучено.

У місті Краснодоні Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох громадян Російської Федерації віком 46 та 25 років й 22-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, трьох безробітних жінок віком від 17 до  27 років.

У місті Луганську затримано 49-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 300 грамів вибухівки.

У місті Миколаєві в приміщенні залу гральних автоматів міліцією затримано двох громадян Республіки Вірменії віком 43 та 27 років, у яких вилучено 31 фальшиву купюру номіналом 100 гривень.

У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони упродовж останніх двох років підробили податкові звіти щодо поставок приватним підприємством скляних пляшок для розливу винопродукції, на підставі яких незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму понад 160 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб донецької філії товариства з обмеженою відповідальністю. Вони упродовж останніх двох років систематично не вносили до каси вказаного товариства грошові кошти, отримані від надання туристичних послуг фізичним особам. Унаслідок протиправних дій правопорушників вищевказаному товариству завдано збитки на суму понад 758,5 тисяч гривень. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця районної філії одного з банків, яка впродовж 2006-2007 років підробила ряд службових документів й привласнила понад 146 тисяч гривень коштів вказаного банку. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

03.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 419 заяв про злочини. Вжитими заходами 936 (38,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 23 пограбування, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено
автомат, гвинтівку, 432 грами вибухівки та 1 857 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, у яких вилучено 0,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 641 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 937 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 362 – у сфері службової діяльності, у тому числі 43 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 156 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 25 осіб загинули та 197  – травмовані.

У місті Чернівцях у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного чоловіка, без певного місця роботи та проживання. Попередньо встановлено, що він увечері в квартирі за місцем тимчасового проживання 32-річного місцевого безробітного жителя під час раптово виниклої сварки убив ножем останнього.

У місті Мукачевому Закарпатської області поблизу кладовища затримано 27-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він на центральному кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодив плити на 12 могилах.

У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб однієї із сільських рад Тячівського району, які внесли до дефектних актів обстеження інфраструктури згаданого села недостовірні відомості щодо збитків, завданих паводком, й намагалися заволодіти бюджетними коштами в сумі понад 255 тисяч гривень. Слідчим відділом Тячівського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства, які незаконно видобули з кар’єру майже 600 тисяч куб. метрів піску на суму 28,4 мільйона гривень, чим завдали збитки державі на зазначену суму. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника управління земельних ресурсів в одному з районів області, який вимагав та отримав 2 тисячі доларів США від місцевого жителя за видачу йому документів на виділення земельної ділянки для ведення особистого сільського господарства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника голови однієї з районних рад. Він не перевірив зміст договору купівлі-продажу приміщення колишнього міжшкільного навчально-виробничого комбінату, унаслідок чого приватному підприємцю було безоплатно передано у власність ще й приміщення майстерні з прибудовами, чим завдав збитки державі на суму 83,6 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість). 

ДЗГ МВС України
 

You may also like...