С кем поведешься… «Положительный» подросток с «отрицательным» наставником занимались грабежами

Двох неповнолітніх затримали хмельницькі міліціонери за підозрою у вчиненні грабежів та розбою.

Батьки дев‘ятикласника, учня однієї зі шкіл обласного центру навіть і не підозрювали, чим займається їх позитивний з усіх боків син вечорами. Тютюном та алкоголем від нього ніколи чути не було, додому з вечірніх прогулянок повертався не пізніше 21-22 години, у школі навчався гарно. Ось тільки син заприятелював із учнем своєї ж школи на рік старшим, який уже мав досвід спілкування з правоохоронцями за вчинення крадіжок. Тож вчинивши нерозбірливо у виборі товариша, менший школяр почав його наслідувати, як то кажуть, скажи хто твій друг, і я скажу, хто ти.

Протягом останніх кількох місяців хлопці здійснили шість пограбувань. Під приводом прогулянки вони як стемніє виходили на справу, у жертви вибирали тільки школярів, пристойно одягнених, і відбирали у них все, що було цінного: гроші, годинники, мобільні телефони.

На рахунку неповнолітніх грабіжників також один розбій. Дядько дев‘ятикласника, щоб зробити приємне малому, подарував балончик зі сльозогінним газом — для самооборони, але племінник використав його для нападу.

Награбоване хлопці збували нечистим совістю водіям таксі та продавцям місцевих базарів. І, звісно, вартували дорогі мобілки уже вдвічі дешевше, але і тих грошей малим зловмисникам вистачало, щоб відчути себе «господарями життя». Та навряд чи тепер вони ними стануть, заплямувавши долю кримінальним розслідуванням.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...