На Луганщине перекрыт канал «експорта» проституток в Россию

Нещодавно в місті Краснодон працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУМВС України в Луганській області успішно провели операцію, в результаті якої було припинено спробу вивезти трьох дівчат (одна з яких – неповнолітня) до Росії з метою подальшої сексуальної експлуатації. Предметом «експорту» троє представниць найдревнішої професії віком 17,  19 та 27 років, яким запропонували залишити «забуту Богом провінцію» заради високих заробітків у «багатому зарубіжжі».

 А все почалося з того, що обласному центрі «засвітилася»  підприємлива молода жінка, яка приїхала з  Краснодона й активно спілкувалася з «нічними метеликами» саун та зупинок громадського транспорту. Здавалося б, нічого екстраординарного в цьому не було, однак міліціонерів зацікавило те, що фігурантка в бесідах з повіями, захоплюючись їхньою жіночою красою та «професіоналізмом», агітувала змінити «географію» секс-бізнесу й переїхати до ближнього зарубіжжя. А там, за її словами, «жриці кохання» ледве не купаються в твердій валюті. Крім цього, на тих, хто погодиться на переїзд до Росії, чекає комфортабельне житло й спілкування із щедрими чоловіками-мільйонерами.

 Казки про безкоштовний сир у мишоловці  магічно подіяли на кількох луганських «бізнес-леді»: 17-річну Оксану, уродженку міста Свердловськ Луганської області, і двох луганчанок: 19-річну Вікторію й 27-річну Світлану. Їм молода жінка розповідала історії про Попелюшок, «завезених» з глибинки до російської столиці,  яким  вдалося піймати на «гачок» процвітаючих бізнесменів, які в подальшому стали для них щедрими «спонсорами» на все життя.  Вербувальні пропозиції підігрівалися, зокрема, і страшилками фінансово-економічної кризи, що лютує в Україні, в умовах якої українські блудниці  зможуть у найкращому випадку заробити своїм тілом на гарячий обід з компотом. 

 Одержавши таку інформацію, оперативникам УБЗПТЛ стало зрозуміло, що до Луганська навідалася не звичайна доброзичлива жіночка з прагненнями допомогти повіям влаштувати особисте життя, а людина, пов’язана з торговцями людьми з Росії. І з цього моменту гостю із Краснодону було взято до пильної розробки. В ході обміну оперативною інформацією з російськими колегами було встановлено, що непроханою гостею є 27-річна Галина, яка раніше протягом тривалого часу працювала повією в місті Ростові, де в неї склалися досить довірчі стосунки з сутенером. На початку цього року вона повернулася додому в Краснодон через хворобу своєї самотньої матері, однак зв’язок зі своїм «роботодавцем» підтримувала: час від часу вони спілкувалися по мобільному. І от не так давно Галині зателефонував «господар» і попросив, за певну винагороду, виконати делікатне доручення: завербувати кількох дівчат для «роботи» у Москві.

 Коли набір було зроблено, жінка повідомила про це боса, і той негайно вислав до Краснодону автомобіль з водієм (Григорієм, 1962 року народження, таксист за професією, мешканець міста Донецька (Російської Федерації))  і охоронцем – 25-річним Савелієм, мешканцем міста Ростова. 

 Отже, луганським оперативникам було відомо не тільки, кого саме збираються   переправити через кордон, а й точний час і місце завантаження й відправлення «живого товару».

 Тієї  ночі автомобіль «ВАЗ – 2107» виїхав на трасу «Луганськ – Ростов» і направився убік державного кордону України. Проїхавши кілька сотень метрів, фари машини освітили працівники дорожньо-патрульної служби, які помахом жезла змусили нічних мандрівників зупинитися. Повним «сюрпризом» для останніх стала й несподівана поява людей у цивільному, які пред’явили посвідчення співробітників управління боротьби зі злочинами пов’язаних з торгівлею людьми.

 Так, завдяки проведенню спільних заходів оперативників УБЗПТЛ УМВС та Краснодонського міськвідділу міліції було припинено спробу вивезти громадянок України до ближнього зарубіжжя, де на них чекала гірка доля сексуальних рабинь.

 Наразі двох громадян Росії та їхню спільницю – мешканку Краснодону притягнуто до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми).
 
Відділ зв’язків із громадськістю УМВСУ в Луганській області

You may also like...