Криминальная хроника Украины 19.12.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3876 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 323 (34,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 28 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки, 4 електродетонатори та 335 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб. У них вилучено 16,9 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 015 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 48 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 101 – травмовано.

 У Якимівського району Запорізької області в липні ц.р. в лісосмузі поблизу села Лиманського було знайдено з ножовими пораненнями обгорілий труп невідомого чоловіка. Ним виявився 35-річний мешканець міста Нікополь Дніпропетровської області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 42-річного жителя Нікопольського району Дніпропетровської області. Попередньо встановлено, що він увечері 15 липня в зазначеній лісосмузі вбив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, й підпалив труп.

 У місті Бурині Сумської області після гасіння пожежі в будинку 80-річного пенсіонера було знайдено обгорілі трупи господаря та його 79-річної дружини. За висновком судово-медичної експертизи їх смерть сталася внаслідок травм голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 20-річного жителя Буринського району, учня коледжу. Попередньо встановлено, що він увечері 15 грудня зайшов до згаданого будинку, убив дерев’яною палицею господарів, викрав зареєстровану мисливську рушницю та 560 грн. й, з метою приховування злочину, підпалив згаданий будинок. Частину викраденого вилучено.

 У селищі Міжгір’ї Закарпатської області в липні ц.р. на вулиці було знайдено в непритомному стані 56-річного місцевого жителя, який 9 серпня помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 15 липня в приміщенні приватного кафе заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 34-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уночі 17 грудня через балкон проник до однієї з квартир й викрав фотоапарат, ноутбук, три мобільні телефони та 50 доларів США (вилучено).

 У місті Первомайську Луганської області міліцією затримано 34-річного раніше судимого місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки та 4 електродетонатори.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, яка надала до банку неправдиву інформацію щодо здійснення підприємницької діяльності й отримала кредит у сумі 500 тис. гривень. Прокуратурою міста Феодосії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

ДЗГ МВС України

You may also like...