В Макаровском районе внук забил деда палкой насмерть, за то что тот заподозрил его в краже денег

«Я прийшов від тітки Віри, а дід почав на мене кричати, начебто я в нього викрав гроші. Я відповів йому, що їх не брав, а він продовжував лаятися і я не стримався…». Так пояснює свій кровавий вчинок чоловік Генадій.

Трагедія сталася у Макарівському районі Київської області. 77-річний чоловік спільно з дорослим онуком проживали в приватному будинку. Сусіди поважали Андрія Петровича, оскільки він був працьовитою людиною, пройшов війну, голодомор, тому знав ціну життя. Його єдина донька разом із меншим онуком, вже давно виїхали за межі нашої країни, лишивши старшого сина на поміч діду. Похилий чоловік з онуком незважаючи на те, що донька постійно висилала гроші з за кордону, без діла не сиділи. Вони мали велике господарство: обробляли город, розводили домашніх тварин.

Але все ідеально в родинах не буває. В свої 39 років досі не одружений Генадій, всі гроші витрачав на горілку, навіть іноді підкрадав їх у схованці старенького. Дідусеві звичайно не подобалася така поведінка онука і він кожного разу повчаннями намагався наставити Генадія на вірний шлях.

В один із днів Андрій Петрович виявив пропажу – 2 тисячі 500 гривень, це його знову обурило. І коли додому повернувся підвипивший Генадій, дід Андрій з цього приводу влаштував йому скандал. Але на цей раз терпець онука обірвався. Послухавши хвилин з двадцять дідусеві крики, він схопив дерев’яну палицю і нею декілька разів вдарив старенького по голові й руках. Голова діда Андрія повністю залилася кров’ю, онук йому одразу допоміг лягти на диван та витер скривавлене обличчя. Швидку допомогу винуватець викликати побоявся, оскільки по нанесеній травмі було зрозуміло, що жити близькій людині залишається не довго. Чекаючи смерті потерпілого, Генадій встиг приготувати собі обід. А коли впевнився, що тіло старенького мертве, зібрав всі необхідні речі та зник у невідомому напрямку.

На наступний день сусіди, які занепокоїлися відсутністю на подвір’ї господарів та викликали міліцію.

Всі підозри правоохоронців одразу впали на онука жертви. Після тривалих переховувань зловмисник був затриманий.

Наразі проти жорстокого онука порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, яке передбачає позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Леся Попович, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...