Криминальная хроника Украины на 18.02.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 686 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 967 (42%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 47 пограбувань, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 32 особи. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, вісім обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 348 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 69 осіб, у яких вилучено 9,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 264 особи. 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 47 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 142 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 55 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 71 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 86 – травмовані.

У Сімферопольському районі Автономної Республіки Крим 9 лютого у підвалі покинутого будинку було знайдено мертвою з травмою голови невідому жінку віком до 65 років.  Нею виявилася 69-річна пенсіонерка, жителька міста Сімферополя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 7 лютого на вулиці, з метою пограбування, убив каменем потерпілу, а тіло, вкинув до згаданого підвалу.

У місті Вінниці 15 лютого у своїй квартирі було знайдено мертвим 47-річного безробітного чоловіка. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жителів віком 17 та 16 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 13 лютого в квартирі потерпілого завдали смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

В одному з селищ Вінницької області 16 лютого в погребі покинутого домогосподарства було знайдено мертвою з ознаками удушення 77-річну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 45-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 13 лютого в будинку потерпілої під час сварки, на ґрунті неповернення останньою грошового боргу, завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці, а тіло, з метою приховування злочину, вивіз на візку до покинутого домогосподарства й вкинув у погріб.

У Монастирищенському районі Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 17 лютого, з метою пограбування, розбив шибку вікна, проник до будинку подружжя пенсіонерів, але був застигнутий господарями й вбив їх сокирою.

У Лутугинському районі Луганської області працівниками міліції затримано 35-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Барвінківському районі Харківської області міліцією затримано 31-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 150 грамів вибухівки.

У місті Харкові працівниками міліції затримано 25-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 110 капсул трамадолу.

У місті Вінниці міліцією затримано 70-річного пенсіонера, за місцем проживання якого вилучено 27,4 кілограма макової соломки.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства. Вони за оренду літака, якого фактично не мали, отримали від іноземної компанії передоплату в сумі 157 тисяч доларів США, яку згодом привласнили. Слідчим відділенням лінійного відділу аеропорту “Сімферополь” порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вона під час будівництва багатоквартирного житлового будинку в одному із міст згаданої області отримала від приватного підприємства будівельні матеріали, за які не розрахувалася, чим завдала збитки останньому на суму 550 тисяч гривень. Прокуратурою Суворовського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство)

На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голів вісімнадцяти місцевих сільськогосподарських підприємств – правонаступників колективного підприємства дитячого оздоровчого закладу. Вони підробили довіреності й через своїх двох представників передали згаданий заклад у власність закритому акціонерному товариству, товариству з обмеженою відповідальністю та приватному підприємству. Вказані дії правопорушників завдали збитки акціонерам зазначеного колективного підприємства в сумі понад 2,2 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У місті Хмельницькому працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника житлово-комунальної контори. Він підробив довідку про доходи й отримав у банківській установі кредит у сумі 49,2 тисячі доларів США, який не повернув. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч.3 ст.358, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366  (шахрайство, підроблення документів, печаток бланків їх збут, використання підроблених документів, зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...