Криминальная хроника Украины на 09-10.03.2009

Криминальная хроника Украины на 09-10.03.2009

09.03.2009

 Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 979 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 153 ( 38,7 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних нападів, 28 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 80 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 15 осіб. У них вилучено 10 кілограмів наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 776 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 449 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 171 – у сфері службової діяльності, у тому числі 37 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 98 – травмовані.

 У Києво-Святошинському районі Київської області у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 83-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що 7 березня її 69-річний чоловік в згаданій квартирі вбив дружину під час раптово виниклої сварки, після чого на околиці села покінчив життя самогубством через повішення.

 У місті Знам’янці Кіровоградської області у своєму будинку було знайдено мертвим з рубаною раною голови 61-річного місцевого жителя, а на його подвір’ї – 44-річного безробітного в непритомному стані з травмою голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів віком 26 та 21 років (останній раніше судимий), які 7 березня в згаданому будинку вбили господаря, а на подвір’ї його домогосподарства завдали тілесні ушкодження вищезгаданому чоловіку й викрали телевізор. Викрадене вилучено.

 У Ленінському районі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 70-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у селищі на березі ставка, який орендує, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у плече 20-річного безробітного односельця, який ловив рибу в ставку. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

 У місті Синельниковому Дніпропетровської області працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено п’ять кілограмів марихуани.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які створили це фіктивне підприємство й надали до податкових органів звіти без відображення реальної фінансово-господарської діяльності. У результаті цього до державного бюджету не сплачено податок на додану вартість на суму понад чотири мільйони гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205(фіктивне підприємництво) КК України .

 У місті Краматорську Донецької області 8 березня близько третьої години ночі наряд міліції намагався затримати двох місцевих жителів віком 30 та 20 років (обидва без постійного місця роботи, останній раніше судимий), які підозрювалися в скоєнні розбійного нападу. Правопорушники вчинили опір й накинулися на працівників міліції. Під час сутички один з них заподіяв ножове поранення живота працівникові карного розшуку Краматорського міськвідділу внутрішніх справ (госпіталізовано). Вжитими заходами правопорушників затримано.

 У Житомирському районі Житомирської області 9 березня близько першої години ночі наряд міліції прибув за викликом на сімейну сварку до будинку 50-річного безробітного. Під час затримання господаря, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, останній вчинив опір та сокирою заподіяв поранення руки працівникові карного розшуку Житомирського райвідділу внутрішніх справ (медичну допомогу надано без госпіталізації). Зловмисника затримано.

10.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 058 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 667 (41%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, 15 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 45 пограбувань, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 45 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено сім кілограмів наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 084 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 13 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них три – у сфері службової діяльності, у тому числі два – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 58 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 67 – травмовані.

 У місті Алчевську Луганської області 8 березня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення та зв’язаними нижніми кінцівками 71-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох жителів міста Лисичанська згаданої області віком 35 та 33 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 6 березня, з метою крадіжки, ввірвалися до згаданої квартири, зв’язали та задушили господарку, після чого викрали вироби із золота, мобільний телефон та 700 гривень. Частину викраденого вилучено.

 У місті Ніжині Чернігівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 27-річного громадянина Російської Федерації, який увечері 8 березня на вулиці згаданого міста під час раптово виниклої сварки завдав ножове поранення живота 31-річному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

 У Луцькому районі Волинської області 22 лютого до міліції звернувся 42-річний місцевий житель, голова однієї із селищних рад, та заявив, що впродовж двох минулих днів невідомі, шляхом віджиму дверей, проникли до приміщення вищезгаданої селищної ради, викрали три системні блоки до комп’ютерів та два монітори. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєному затримано 41-річного жителя селища Баришівки Київської області та 33-річного жителя міста Луцька, обидва без постійного місця роботи.

 У місті Первомайську Луганської області за місцем проживання 42-річного безробітного місцевого жителя працівники міліції вилучили 200 грамів вибухівки.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, котрий у березні минулого року для приватизації нежитлового приміщення в місті Ялті надав до Фонду комунального майна Ялтинської міськради декларацію про доходи, згідно якої кошти, за які приватизується зазначений об’єкт (678 тисяч гривень) отримано від доходів його підприємницької діяльності у 2002 році. Встановлено, що правопорушник, як приватний підприємець, зареєстрований у місті Ялті з 2003 року й за період своєї діяльності надав декларації про доходи з нульовим показником. Прокуратурою міста Ялти порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.235 (недотримання особою обов’язкових умов щодо приватизації державного, комунального майна або підприємств та їх подальшого використання) КК України.

 У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комунального підприємства, котрі внесли до Реєстру прав власності на нерухоме майно завідомо неправдиві відомості, у результаті чого туристична база, що належала одному з Міністерств, перейшла у власність товариству з обмеженою відповідальністю й у подальшому була реалізована. Балансова вартість споруд складає майже 163 тисячі гривень. Проводяться заходи щодо встановлення ринкової вартості вказаної туристичної бази та збитків, завданих державі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 і ч.2 ст.366 (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення) КК України.

 У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю вилучено із складського приміщення одного з державних геологічних підприємств 275 тисяч пляшок фальсифікованої горілки однієї торгової марки, з підробленими марками акцизного збору, на загальну суму 5,5 мільйона гривень. За даним фактом прокуратурою Черкаської області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.204 та ч.1 ст.216 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів й незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок) КК України.

 У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано працівника філії Чернівецького відділення банківської установи, яка впродовж 2006-2007 років вносила до банківських документів неправдиві відомості про закриття вкладниками депозитних рахунків, а їх гроші привласнювала. У результаті зазначених дій правопорушниця завдала збитки згаданому банку на загальну суму 1,4 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...