Криминальная хроника Украины на 02.05.2009

Упродовж минулої доби органами внутрішніх справ забезпечено оперативне реагування на 7 785 звернень та повідомлень громадян про правопорушення, серед яких 3 813 заяв про події з ознаками злочинів загальнокримінальної спрямованості. У результаті вжитих заходів встановлено особи, яких підозрюють у причетності до 1 456 злочинів. Із зареєстрованих протягом доби п’яти вбивств та семи фактів заподіяння тяжких тілесних ушкоджень усі розкрито.

 До відповідальності за адміністративні правопорушення, скоєні в громадських місцях, притягнуто 5 658 осіб. За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб, які обґрунтовано підозрюються в скоєнні злочинів. 

 Так, у Дніпропетровську, в результаті оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Азербайджанської Республіки, 1980 року народження (в Україні перебуває в гостях). Попередньо з’ясовано, що він уранці 28 квітня, на вулиці обласного центру, під час сварки на ґрунті неприязних стосунків заподіяв смертельне ножове поранення шиї своєму співвітчизнику.

 У Дніпропетровську в результаті оперативно-розшукових заходів затримано місцевого мешканця, 1977 р.н., без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо з’ясовано, що він уранці 29 квітня, в обласному центрі зайшов до приміщення залу ігрових автоматів, де погрожуючи ножем, відібрав в адміністратора залу чотири тисячі гривень виручки, а в охоронця – мобільний телефон. 

 У місті Ладижин Тростянецького району Вінницької області затримано місцеву мешканку та її співмешканця (1975 та 1985 р.н., обоє без постійного місця роботи, раніше судимі). Попередньо з’ясовано, що вони намагалися продати мешканці обласного центру, 1987 р.н., без постійного місця роботи, свою п’ятирічну доньку.

 Протягом доби у восьми затриманих правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 400 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 30 осіб, у яких вилучено 27,8 кг наркотичних засобів.

 Під час нагляду за дорожнім рухом припинено 18 706 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 347 фактів керування транспортом у нетверезому стані. Зафіксовано 705 порушень Правил дорожнього руху, скоєних пішоходами.

 Працівники ДАІ здійснили 431 виїзд для оформлення дорожньо-транспортних пригод, у тому числі задокументували 92 ДТП з потерпілими, в яких сім осіб загинули та 114 – травмовані.

 Протягом минулої доби порушено 31 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 14 – у сфері службової діяльності, у тому числі два – про хабарництво.

 Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки сім – у бюджетній сфері, п’ять – агропромисловому комплексі та три – сфері банківської діяльності.

 Так, в Автономній Республіці Крим, за матеріалами Державної служби боротьби з економічною злочинністю, прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення), стосовно посадовців однієї з районних лікарень. Вони цього року, на підставі підроблених документів, перерахували приватному підприємцю майже 200 тисяч гривень бюджетних коштів за поставку рентген-апарату, який фактично так і не було поставлено. 

 За матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України в Закарпатській області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство), стосовно двох місцевих мешканців. Вони надали до відділення одного з комерційних банків неправдиві відомості про прибутки й незаконно отримали кредит у сумі понад 400 тисяч гривень.

 За матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України в Луганській області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), стосовно посадовців житлово-комунального господарства та одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Під час реконструкції та модернізації систем тепло-й водопостачання вони завищили об’єми виконаних робіт, чим спричинили збитки державі на загальну суму понад 224 тисячі гривень.

 На Одещині за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами), стосовно голови сільськогосподарських фермерських господарств. Він надав до регіонального управління одного з комерційних банків неправдиву інформацію щодо фінансового стану фермерських господарств та незаконно отримав кредит у сумі 3,78 мільйонів гривень.

МВС України
 

You may also like...