Криминальная хроника Украины на 08.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 249 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 279 (43,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 43 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, десять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 155 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 50 осіб, у яких вилучено 7,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 837 осіб.          

За порушеними кримінальними справами заарештовано 57 осіб.

Протягом минулої доби порушено 116 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 42 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 123 – травмовані.

У Голосіївському районі міста Києва 4 травня на території парку відпочинку “Лиса гора” знайдено мертвим з ножовими пораненнями 19-річного киянина, студента Київського національного університету. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річного місцевого жителя та 19-річного жителя Луганської області (обидва без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони вночі 1 травня в зазначеному парку завдали потерпілому смертельних поранень, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки.

В Обухівському районі Київської області 7 травня працівниками міліції затримано 78-річного пенсіонера. Встановлено, що він на подвір’ї свого дачного будинку під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у груди свого онука – 28-річного безробітного жителя столиці. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

На Рівненщині в результаті проведення спеціальної операції працівниками міліції затримано сім місцевих жителів, які займалися збутом наркотичних засобів. За місцем проживання затриманих вилучено 700 грамів амфетаміну та 300 грамів марихуани.

У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Державного управління охорони навколишнього природного середовища. Вони в 2006 році, на підставі фіктивних документів, незаконно перерахували 1,2 мільйона гривень бюджетних коштів двом товариствам з обмеженою відповідальністю за виконані роботи з ліквідації наслідків забруднення підземних та поверхневих вод і ґрунтів на території дендропарку в одному з міст вказаної області (фактично роботи не виконувалися). Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364  (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника начальника відділу Державної виконавчої служби районного управління юстиції, котрий вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від директора приватного підприємства за винесення постанови про зняття арешту з грошових коштів зазначеного підприємства. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора агентства нерухомості, котра, зловживаючи довірою жительки міста Одеси, отримала від її імені у відділенні філії банківської установи кредит у сумі 380 тисяч доларів США, які в подальшому привласнила. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України
 

You may also like...