Криминальная хроника Украины на 13.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 018 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 197 (43,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 32 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, сім обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 79 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 67 осіб, у яких вилучено 15 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 008 осіб.         

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

Протягом минулої доби порушено 75 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 27 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких сім осіб загинули та 117 – травмовані.

У Добровеличківському районі Кіровоградської області, поблизу села Гнатівни, 9 травня в багажнику згорілої автомашини “Чері”, що належить 36-річному безробітному мешканцю Первомайського району Миколаївської області, було  знайдене обгоріле тіло невстановленої особи. Невідомим виявився 38-річний мешканець міста Первомайськ Миколаївської області, водій приватного підприємства. У результаті  оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох мешканців згаданого міста, віком від 24 до 26 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 9 травня в зазначеній автомашині, з метою пограбування, із газового пістолета, переробленого для стрільби бойовими набоями, вбили потерпілого, викрали 160 гривень, облили машину бензином й підпалили. У затриманих вилучено вказану зброю та ще один газовий пістолет, перероблений для стрільби бойовими набоями. 

У  Дніпропетровську 5 травня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 70-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 33-річну жительку міста Орджонікідзе Дніпропетровської області, без постійного місця роботи, раніше судиму. Попередньо встановлено, що вона ввечері 5 травня в квартирі потерпілого ножем вбила господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Теплицькому районі Вінницької області 11 березня у водовідстійнику було знайдено мертвим із зв’язаними кінцівками невідомого чоловіка. Ним виявився 21-річний безробітний місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 січня у своєму будинку завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, відвіз до згаданого місця й вкинув у ополонку.
\
У місті Тальному Черкаської області 12 травня на території закритого акціонерного товариства  46-річний безробітний місцевий житель (акціонер зазначеного товариства), погрожуючи підірвати вибуховий пристрій, вимагав проведення зборів акціонерів товариства. Після проведення зборів, вжитими заходами правопорушника було затримано та вилучено муляж вибухового пристрою. Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.296 (хуліганство) КК України.

В селищі Тарутиному Одеської області 12 травня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 28-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він 2 травня на вулиці в Тарутинському районі разом із невідомим відібрали у 52-річної місцевої жительки 15 тисяч гривень та 300 доларів США. Викрадене вилучено.

У Житомирській області працівниками міліції затримано 42-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 11 кілограмів макової соломки.

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комунального підприємства, котрі впродовж останніх 16 місяців у одному з міст області з експлуатаційного водоносного горизонту (родовище), без відповідної ліцензії, здійснювали незаконний видобуток підземної питної води й за завищеними цінами постачали її споживачам. Зазначені дії завдали збитки державі на суму 1,8 мільйона гривень. Запорізькою міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.202, ч.1 ст.240 та ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень, порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю, порушення правил охорони надр) КК України.

У  Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного інституту, котрі впродовж червня 2008 – березня 2009 років в актах виконаних робіт з технічного обслуговування теплохода (належить зазначеному інституту), яке проводило закрите акціонерне товариство, завищували їх вартість, чим завдали збитки державі на суму 214 тисяч гривень.  Прокуратурою згаданого міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного лікаря диспансеру, котрий упродовж останніх восьми років надавав до Державного фармакологічного центру Міністерства охорони здоров’я України неправдиві відомості про кваліфікацію співробітників згаданого диспансеру, що дало йому можливість залучити їх для проведення медичних досліджень й незаконно отримати з державного бюджету 1,8 мільйона гривень для проведення зазначених досліджень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі перереєстрували на підставну особу згадане товариство й упродовж останніх двох років перерахували через його розрахункові рахунки майже 20 мільйонів російських рублів та шість мільйонів гривень. Завдані державі збитки встановлюються. Слідчим відділом Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України.

МВС України
 

You may also like...