Криминальная хроника Украины на 09.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 006 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 686 (42%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 28 пограбувань, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано десять осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 грамів вибухівки та 270 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 осіб, у яких вилучено 1,5 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 830 осіб. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

 Протягом минулої доби порушено сім кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них чотири – у сфері службової діяльності, у тому числі один – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 138 – травмовані.

 У Веселівському районі Запорізької області 5 червня на сміттєзвалищі поблизу села Менчикурів було знайдено мертвою 59-річну безробітну місцеву мешканку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок надмірної крововтрати через ножове поранення ноги. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримано 49-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 1 червня на сміттєзвалищі ножем завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Краматорськ Донецької області 6 червня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням живота 43-річного безробітного господаря помешкання. У результаті оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 30-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 5 червня в квартирі потерпілого ножем завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час раптово виниклої сварки.

 У місті Красногорівка Мар’їнського району Донецької області 6 червня у своєму будинку було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 45-річного чоловіка та його 39-річну сестру, обоє безробітні. У результаті оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 47-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 5 червня в будинку потерпілого лопатою і ножем вбив господаря та його сестру під час сварки на ґрунті неприязних відносин. 

 У місті Макіївка Донецької області 30 травня в каналі насосної станції було знайдено тіло невідомої жінки віком до 50 років. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ножового поранення шиї. Невідомою виявилася 33-річна мешканка Центрально-Міської райради міста Горлівка зазначеної області, робітниця приватного підприємства. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох місцевих мешканців, віком від 18 до 22 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 11 травня поблизу вказаного каналу зґвалтували потерпілу, вбили її ножем, а тіло, з метою приховування злочину, вкинули у воду.

 У Мелітопольському районі Запорізької області 5 червня на вулиці було знайдено мертвим 46-річного жителя районного центру, водія товариства з обмеженою відповідальністю, а у лісосмузі поблизу Мелітополя знайдено його згорілу автомашину. За висновком судово-медичної експертизи смерть потерпілого настала внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох жителів міста Мелітополя, віком 20 та 21 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 4 червня в згаданому районі, з метою пограбування, задушили потерпілого. 

 У місті Чернівцях у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 30-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 7 червня з автомашини 55-річного безробітного місцевого жителя викрав сумку та барсетку, у яких знаходилося майже шість тисяч гривень, 350 євро, 290 доларів США та два мобільні телефони. Викрадене вилучено.

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі організували незаконний видобуток та реалізацію вугілля, чим завдали збитків державі на суму мільйон гривень. Шахтарською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівницю районної електричної мережі відкритого акціонерного товариства, котра вимагала та отримала 4,7 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за видачу йому довідки про відсутність заборгованості за спожиту електроенергію. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб обласної філії товариства з обмеженою відповідальністю, котрі без відповідної ліцензії Міністерства фінансів України, здійснювали підприємницьку діяльність у сфері грального бізнесу. У результаті зазначених дій правопорушники незаконно отримали прибуток у сумі 1,7 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника підприємства організації Українського товариства глухих. Він перевів 2,7 мільйона гривень бюджетних коштів, виділених Фондом соціального захисту інвалідів на технічне оснащення підприємства та створення додаткових робочих місць з працевлаштуванням інвалідів, на депозитний рахунок підприємства. На отриманий прибуток (101 тисяча гривень) та частину депозиту правопорушник, без проведення відповідних тендерних процедур, за завищеною вартістю закупив спецтехніку. У результаті протиправних дій зазначеному підприємству завдано збитки на суму 288 тисяч гривень. Прокуратурою Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконуючого обов’язки начальника та його заступника одного з відділів Державної екологічної інспекції. Вони вимагали та отримали 1,5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за не створення йому штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності. Рівненською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий, використовуючи стару редакцію статуту та печатку зазначеного товариства, через третю особу реалізував цілісний майновий комплекс однієї ГЕС (структурний підрозділ вказаного підприємства). Зазначені дії завдали збитки ТОВ на суму 1,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України. 

МВС України

You may also like...