Криминальная хроника Украины на 24.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 183 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 297 (44,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 28 пограбувань, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами

 За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено два автомати, сім пістолетів та револьверів, три карабіни, два обрізи мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 420 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 52 особи, у яких вилучено 35,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 610 осіб.                   

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 149 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 74 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 106 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 142 – травмовані.

 У Миколаєві 21 червня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 44-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного безробітного жителя міста Снігурівки. Попередньо встановлено, що він уночі 21 червня на вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

 У Броварському районі Київської області поблизу села Зазим’я в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян Російської Федерації, віком 43 та 44 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 22 червня в Оболонському районі столиці викрали автомашину “Тойота” 44-річного безробітного киянина. Зазначений транспортний засіб повернуто власнику.

 У Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уночі 19 травня цього року через вікно проник до квартири 29-річної безробітної місцевої мешканки, викрав вироби із золота, фотоапарат та два мобільних телефони. Частину викраденого вилучено.

 В Алчевську Луганської області працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 300 грамів вибухівки.

 У Корецькому районі Рівненської області працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили десять кілограмів макової соломки.

 На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з лісництв державного підприємства, котрі підробили документи й здійснили незаконну вирубку дерев породи бук та явір (всього 531 куб. м), чим завдали збитки державі на суму 1,2 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366  (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника одного з відділів управління капітального будівництва обласної державної адміністрації, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від місцевого жителя за надання останньому фіктивної довідки про нібито його працевлаштування в зазначеному управлінні. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у минулому році під час газифікації одного із селищ  району завищив вартість виконаних робіт й привласнив 118,4 тисяч гривень бюджетних коштів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили державного виконавця відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котра вимагала та отримала дві тисячі гривень хабара від приватного підприємця за вирішення питання про заниження вартості арештованого майна, яке було виставлено на реалізацію в рамках виконавчого провадження. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий, зловживаючи довірою директора товариства з обмеженою відповідальністю, отримав продукцію вказаного підприємства на загальну суму понад два мільйони гривень, за яку не розрахувався. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України

You may also like...