Криминальная хроника Украины на 05-06.07.2009

Криминальная хроника Украины на 05-06.07.2009

05.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 123 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 716 (41,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 33 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 763 набої.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 89 осіб, у яких вилучено 9,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 386 осіб.                     

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 158 – травмовані.

 У Запоріжжі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уранці 4 липня в під’їзді житлового будинку пострілом із стартового пістолета переробленого для стрільби набоями калібру 9 мм убив 48-річного безробітного місцевого мешканця під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

 У селищі Зачепилівці Харківської області 28 червня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 71-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 28 червня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою, й завдав їй смертельних тілесних ушкоджень.

 У Луцьку 29 червня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 35-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 29 червня в квартирі потерпілого, вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Вишгороді Київської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уночі 4 липня на вулиці згаданого міста відібрав у 22-річної безробітної місцевої мешканки, мобільний телефон. Викрадене вилучено.

 У Сімферополі працівники міліції затримали 26-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучили 0,2 грама гашишу.

 У Волинській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили засновника приватного підприємства, котрий надав до філії відділення банківської установи неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна та отримав 1,5 мільйона гривень кредиту, який не повернув. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 та ч.2 ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення) КК України.

 У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили спеціаліста відкритого акціонерного товариства, котрий у період з жовтня 2008 року по лютий 2009 року привласнив понад 600 тисяч гривень, які були ним отримані від реалізаторів продукції вказаного товариства.

 Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб сільськогосподарського фермерського господарства, котрі у 2006 році включили до складу членів вказаного господарства чотирьох сторонніх осіб, яким незаконно були видані державні акти на право власності на земельні ділянки загальною площею 29,8 га. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму майже 260 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий надав до філії відділення банківської установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі два мільйони  гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (шахрайство, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 

06.07.2009

 Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 360 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 342 (40%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 24 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, гранату, 200 грамів вибухівки та 76 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб, у яких вилучено 5,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 330 осіб.                      

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 підозрюваних осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 860 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 427 – у сфері службової діяльності, у тому числі 51 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 135 – травмовані.

 У Донецьку 4 липня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 41-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного чоловіка потерпілої. Попередньо встановлено, що він удень 4 липня в будинку за місцем свого проживання убив ножем дружину під час раптово виниклої сварки.

 У місті Кіровському Донецької області 2 липня у своїй квартирі було знайдено мертвою 69-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 2 липня в зазначеній квартирі під час сварки на ґрунті неприязних відносин завдав господарці смертельних тілесних ушкоджень.

 У Миколаєві в результаті слідчо-оперативних дій працівники міліції викрили раніше затриманого за крадіжки 31-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 8 травня цього року в Миколаївському районі Миколаївської області, шляхом зламу замків, проник до приміщення храму Святих апостолів Петра і Павла й викрав ікону та Євангеліє ХІХ сторіччя. Крім того встановлено, що він уночі 27 травня в місті Очакові зазначеної області через кватирку проник до приміщення Свято-Миколаївської церкви й викрав п’ять ікон ХVІІ – ХVІІІ сторіччя.

 У місті Рубіжному Луганської області за місцем проживання 22-річного безробітного місцевого мешканця, працівники міліції вилучили 200 грамів вибухівки.

 У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2005 році у звітних документах завищили кількість вирощених курчат, у результаті чого з державного бюджету безпідставно отримали майже 233 тисяч гривень дотацій. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу реєстрації актів цивільного стану районного управління юстиції, котра вимагала та отримала 200 євро хабара від місцевої мешканки за сприяння їй у прискоренні видачі свідоцтва про зміну прізвища. Задокументовано ще 30 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму понад 42 тисячі гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...