Криминальная хроника Украины на 23.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 613 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 414 (43%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 40 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два карабіни, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 21 гранату та 513 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 60 осіб, у яких вилучено 14,5 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 077 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 87 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 30 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 134 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 20 осіб загинули та 162 – травмовані.

 У Каховському районі Херсонської області поблизу села Василівки 14 січня цього року в річці було знайдено з травмою грудей та зв’язаними кінцівками тіло невідомого чоловіка. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок утоплення. Потерпілим виявився 46-річний безробітний мешканець міста Херсона. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали чотирьох безробітних мешканців згаданого міста, віком від 25 до 28 років. Попередньо встановлено, що вони, шляхом шахрайства, намагалися заволодіти квартирою потерпілого, але були ним викриті й, з метою приховування скоєного злочину, вночі 13 січня втопили потерпілого.

 У місті Сумах 20 липня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 38-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 20 липня в квартирі потерпілої вбив ножем господарку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим 1 липня на вулиці було знайдено мертвою з ознаками удушення 31-річну жінку без певного місця проживання й роботи. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного мешканця Первомайського району Миколаївської області. Попередньо встановлено, що він уночі 1 липня на вулиці задушив потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 На Одещині в результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали двох громадян Республіки Молдови, віком 31 та 22 роки. Попередньо встановлено, що вони на початку липня позбавили волі двох мешканців Одеської області та мешканця Луганської області (віком від 28 до 41 року, усі без постійного місця роботи) й насильно утримували їх на полях Біляївського району згаданої області, примушуючи безоплатно виконувати сільськогосподарські роботи. Потерпілих звільнено.

 У Коломийському районі Івано-Франківської області працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 20 гранат часів Великої Вітчизняної війни.

 На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного спеціаліста одного з відділів Державної екологічної інспекції в області, котрий вимагав та отримав 100 доларів США хабара від приватного підприємця за не притягнення його до відповідальності за порушення природоохоронного законодавства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з селищних рад Першотравневого району, котрі підробили рішення про оформлення права власності за відкритим акціонерним товариством на базу відпочинку (перебуває в державній власності та розташована на узбережжі Азовського моря на земельній ділянці рекреаційного призначення). Таким чином державі завдано збитки на суму 129 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб філії відділення банківської установи, котрі у порушення вимог Закону України „Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень” та умов договору застави укладеного з товариством з обмеженою відповідальністю (лізингодавець), не повідомили заставодавця про наявність заборгованості з боку іншого товариства з обмеженою відповідальністю (лізингоодержувач) та про своє рішення звернути стягнення на предмет застави й реалізували фермерському господарству сільськогосподарську техніку на суму 2,5 мільйона гривень. Таким чином ТОВ, що виступало в ролі лізингодавця завдано збитки на зазначену суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...