Смерть як плата за гостинність

За звинуваченням у вбивстві  міліція затримала 26-річного жителя Дніпропетровської області. Чоловік без постійного місця проживання курсував містами України, перебуваючи в Сумах познайомився з 38-річною місцевою жителькою. Остання запросила нового приятеля до дому. Закріпити знайомство вирішили пляшкою горілки. А далі все за сценарієм : сварка – бійка – ніж. В результаті жінка померла, її 16-річна донька залишилась напівсиротою. А сам вбивця дає пояснення слідчим.

16-річна Валерія сьогодні вперше після похорон матері прийшла до дому. Дівчинка боїться залишатись сама, страшна картина , яку вона побачила у власній оселі  і  досить стоїть перед її очима. Пригадуючи події того вечора , каже, що  в неї одразу виникло погане передчуття, коли мати завела до кімнати незнайомого чоловіка. Валерія вирішила не заважати їх дружній розмові  і  вийшла погуляти у двір. Через деякий час  почула крик матері про допомогу. “ Я підбігла до дверей, кличу маму, а там тиша, – плаче Валерія, –  пішла у двір , взяла дробину і полізла через вікно. У кімнаті побачила маму в калюжі крові. Перелякалась. Істерика в мене почалась. Побігла до сусідки і зателефонувала до міліції та у “швидку”. Я потім спросила в лікарів про маму, вони сказали, що вона мертва”

Побоюючись бути спійманим, чоловік вистрибнув з вікна. Правоохоронці , які прибули на місце пригоди були вражені жорстокістю злочину – вбивця не залишив своїй жертві жодного шансу на порятунок. Удар ножем в горло виявився смертельним. За прикметами, які назвала дівчинка, міліція почала розшук зловмисника. Затримали останнього за 100 км. від обласного центру в Лебединському районі. Чоловік одразу зізнався у скоєному. Сам він родом з Дніпропетровської області. Останні роки він курсує містами України, в Сумах затримався  на півтора року. Ходив по наймах. Каже, того вечора захотілось скимось поговорити по душах. На автобусній зупинці побачив жінку. “ Спочатку все було добре. Випили пива, пошли до неї, – розповідає він слідчим, – потім добавили і горілки. Якось вийшов між нами скандал. Вона звинуватила мене в тому, що я вкрав зі столу 200 гривень. Почала кричати. А я п’яний, нічого не усвідомлював, ось і розлютився. Спочатку в око вдарив, а потім за ніж ухопився. Тоді я ні про що не думав. Повна байдужість була.”

Ціна такої байдужості  – скалічена дитяча доля. Валерія виховувалась без батька, тепер її позбавили і матері.  Щодо самого зловмисника – проти нього порушена кримінальна справа. В найближчі  15 років в нього буде можливість переосмислити сенс свого життя і відчути провину за скоєне.

Ельвіра Біганова
, СЗГ ГУМВС Сумська область
 

You may also like...