Криминальная хроника Украины на 11.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 083 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 135 (42%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири  факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 40 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 210 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 34 особи, у яких вилучено 5,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 165 осіб.                                        

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 95 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 30 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 123 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 153 – травмовані.

У Першотравневому районі Донецької області 9 серпня в приміщенні приватного підприємства було знайдено мертвою з ознаками удушення 36-річну місцеву мешканку, сторожа вказаного підприємства. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річну безробітну місцеву мешканку. Попередньо встановлено, що вона вранці 8 серпня в зазначеному приміщенні задушила потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Умані Черкаської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уночі 10 серпня у столиці на будівельному майданчику під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив 26-річного мешканця Фастівського району Київської області, робітника товариства з обмеженою відповідальністю.

У Кіровограді в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річну громадянку Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вона вдень 22 липня у своєму будинку під час раптово виниклої сварки ножем убила свого 43-річного чоловіка й з метою приховування злочину вкинула його тіло до каналізаційного колодязя.

У Хмельницькому районі Хмельницької області 10 серпня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного місцевого мешканця та 33-річного мешканця Теплицького району Вінницької області, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 8 серпня в Жмеринському районі Вінницької області, з метою пограбування, зайшли до будинку 74-річної пенсіонерки, завдали їй смертельних тілесних ушкоджень, викрали телевізор, мобільний телефон і 100 гривень. Частину викраденого вилучено.

В Одесі 10 серпня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він увечері 13 червня на вулиці згаданого міста відібрав вироби із золота у 49-річної безробітної  місцевої мешканки. Викрадене вилучено.

У Кривому Розі Дніпропетровської області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального житлового підприємства, котрі впродовж двох останніх років не сплатили до міського бюджету 1,2 мільйона гривень, які надійшли за оренду приміщень, а використали їх на господарські потреби вказаного підприємства. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб ліквідаційної комісії комунального підприємства, котрі всупереч вимог Цивільного та Господарського кодексів України, порушили порядок черговості задоволення кредиторських вимог й здійснили перерахування грошових коштів, передбачених на погашення заборгованості перед Державною інспекцією з енергозбереження Національної агенції України з питань ефективного використання енергоресурсів, на користь комерційних підприємств. Внаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму 523 тисяч гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котра внесла до податкової декларації завищені валові витрати згаданого підприємства, вналідок чого державний бюджет недоотримав 123 тисячі гривень податку на додану вартість. Слідчим відділом Державної податкової адміністрації в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...