Криминальная хроника Украины на 12.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 083 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 083 (40,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 33 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,1 кілограма вибухівки та 470 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 56 осіб, у яких вилучено 36,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 503 особи.                                        

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 118 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 40 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 119 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 138 – травмовані.

У місті Монастирищі Черкаської області 4 серпня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 64-річну пенсіонерку та в непритомному стані з аналогічними пораненнями – її 72-річного чоловіка (госпіталізовано). У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного місцевого мешканця, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він увечері 4 серпня зайшов до будинку потерпілих, завдав їм вказані поранення й викрав 200 доларів США.

У місті Оріхові Запорізької області 7 серпня у своєму будинку було знайдено в стані гнильного розкладу тіло 49-річного безробітного місцевого мешканця. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 4 серпня в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Волноваському районі Донецької області 10 серпня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвою з тілесними ушкодженнями 46-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 10 серпня на подвір’ї згаданого домогосподарства завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Костянтинівці Донецької області 11 серпня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 40-річного безробітного мешканця міста Краматорська. Встановлено, що він у приміщенні однієї з АЗС під загрозою автомата відібрав у 19-річної місцевої мешканки, оператора зазначеної АЗС, 300 гривень виручки. Після цього він завдав тілесних ушкоджень 28-річному мешканцю обласного центру, приватному підприємцю (госпіталізовано), і на його автомашині намагався втекти. Також встановлено, що зловмисник за дев’ять годин до цього на автодорозі поблизу села Романівки Костянтинівського району під загрозою автомата заволодів автомашиною 49-річного мешканця Шахтарського району вказаної області, приватного підприємця. Транспортні засоби повернено власникам. У затриманого вилучено автомат Калашникова.

У Харкові на вулиці працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили кілограм вибухівки.

У  Нікополі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 3,3 тисяч пігулок псевдоефедрину та 12 грамів ефедрину.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з міськрад, котрі за завищеною вартістю розрахувалися з приватним підприємством за виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції мереж водопостачання міста, чим завдали збитки державі на суму 111,8 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, надавав послуги у сфері грального бізнесу в місті Луганську. Слідчим відділом ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203 (зайняття забороненими видами господарської діяльності) КК України.

У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного із селищних голів Підволочиського району, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за надання йому в оренду земельної ділянки площею 0,45 га. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця одного з відділів державного підприємства поштового зв’язку, котра впродовж восьми останніх років, під час оформлення замовлень на доставку періодичних видань, зменшувала вартість оплати за фактично сплачені замовлення, а різницю в сумі понад 430 тисяч гривень привласнила.  Слідчим управлінням УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України
    

You may also like...