Криминальная хроника Украины на 21.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 834 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 131 (44,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 31 пограбування, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, два пістолети, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 429 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 48 осіб, у яких вилучено 66,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 479 осіб.                                              

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 116 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 40 – у сфері службової діяльності, у тому числі сім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 126 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 163 – травмовані.

У Ялтинській міськраді Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річну безробітну луганчанку. Як з’ясувалося,  вона вночі 20 серпня, завдала смертельних ножових поранень своєму 34-річному співмешканцеві, громадянину Турецької Республіки під час раптово виниклої сварки.

У Свердловській міськраді Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 19 серпня в будинку 38-річного безробітного місцевого мешканця завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв.

У Маріуполі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох місцевих мешканців, віком від 22 до 33 років, усі без постійного місця роботи. Як з’ясувалося, вони упродовж двох днів у квартирі одного із затриманих насильно утримували безробітну 26-річну місцеву мешканку, завдали їй тілесних ушкоджень й вимагали повернення неіснуючого боргу, після чого дівчину відпустили. Наразі потерпілу госпіталізовано.

У Торезі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали безробітного 20-річного місцевого мешканця. З’ясувалося, що він на міському кладовищі викрав металеві фрагменти з пам’ятників на 49 могилах.

У Сумах у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали чотирьох громадян Грузії, віком від 21 до 67 років. Попередньо встановлено, що вони в червні цього року в зазначеному місті з автомашини місцевої мешканки викрали сумку, у якій знаходилося 20 тисяч гривень. Крім того, затримані ввечері 18 серпня на вулиці цього ж міста відібрали у місцевого мешканця два золотих ланцюжки. За місцем тимчасового проживання затриманих працівники міліції вилучили 10 мобільних телефонів, ювелірні вироби та газовий револьвер іноземного виробництва. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших аналогічних  злочинів.

У Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного громадянина Грузії. Встановлено, що він удень 19 серпня в зазначеному місті з автомашини 34-річного місцевого мешканця,  приватного підприємця викрав 200 гривень.

У Великобагачанському районі Полтавської області за місцем проживання 81-річного пенсіонера працівники міліції вилучили пістолет ТТ та дев’ять набоїв до нього.

У Кельменецькому районі Чернівецької області на пункті пропуску “Росошани” через Державний кордон України працівники міліції затримали 27-річного громадянина Республіки Молдови, у якого вилучили 400 грамів марихуани.

У Харкові працівники міліції затримали 40-річного громадянина Азербайджанської Республіки, у якого вилучили  3,3 кілограма марихуани.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з міськрад, котрий вимагав п’ять тисяч доларів США хабара від місцевого мешканця за виділення йому в приватну власність двох земельних ділянок. Вимагача затримано під час отримання частини хабара в сумі  у тисячу доларів США. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.368  (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора підприємства Всеукраїнської організації інвалідів, котра перерахувала товариству з обмеженою відповідальністю  мільйон гривень, отриманих із держбюджету в якості безповоротної фінансової допомоги, призначеної для технічного оснащення 17 робочих місць. Обладнання, яке було поставлено вказаним ТОВ, уже знаходилося в експлуатації. Таким чином державі завдано збитки на суму 425,8 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили   голову однієї з  сільських рад Дергачівського району, котрий надав товариству з обмеженою відповідальністю  фіктивну довідку щодо оренди останнім земельних ділянок (загальна площа 102 га), у межах земель зазначеної сільради, на підставі якої вказане товариство незаконно отримало 756 тисяч гривень бюджетних коштів за програмою “Селекція в рослинництві”. Прокуратурою Дергачівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

МВС України

You may also like...