Криминальная хроника Украины на 15.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 572 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 401 (43%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 34 пограбування, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 611 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 52 особи, у яких вилучено 47,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 147 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 116 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 43 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 136 – травмовані.

 У Володарському районі Донецької області 13 вересня на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 55-річного пенсіонера, мешканця Костянтинівського району зазначеної області. Попередньо встановлено, що він удень 13 вересня в будинку 41-річної місцевої мешканки вбив ножем потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.

 У Шахтарському районі Донецької області 9 вересня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 36-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого мешканця – чоловіка потерпілої. Попередньо встановлено, що він удень 9 вересня у своєму будинку уламком скла завдав смертельних поранень шиї своїй дружині під час раптово виниклої сварки.

 В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили суддю Господарського суду, котра винесла завідомо неправосудну ухвалу, якою задовольнила клопотання відповідача – товариства з обмеженою відповідальністю та зупинила виконавче провадження з примусового повернення відкритому акціонерному товариству цілісного майнового комплексу вартістю 25 мільйонів гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили викладача одного з вищих приватних навчальних закладів, котрий вимагав та отримав 7,5 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за поновлення останнього на другому курсі вказаного навчального закладу. Прокуратурою міста Кривого Рогу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника районного контрольно-ревізійного відділу контрольно-ревізійного управління в області, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від працівника районної санітарно-епідеміологічної станції за невнесення до акту перевірки виявлених порушень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб Фонду майна Автономної Республіці Крим, котрі під час приватизації державного майна (свиноферма) товариством з обмеженою відповідальністю занизили частку державного майна на суму 323,1 тисяч гривень. Слідчим управлінням УМВС в місті Севастополі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.233 (незаконна приватизації державного, комунального майна) КК України.

 У Закарпатській області на околиці міста Берегового 15 вересня працівники міліції затримали трьох нелегальних мігрантів – громадян Турецької Республіки. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України
 

You may also like...