Криминальная хроника Украины на 17.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 512 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 359 (42,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 40 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 535 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 241,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 462 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 119 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 35 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 103 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 129 – травмовані.

 У місті Харкові в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він увечері 15 вересня на вулиці зазначеного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин завдав смертельних ножових поранень 28-річному безробітному місцевому мешканцю.

 У Шевченківському районі міста Києва 7 вересня невідомий зайшов до приватного ювелірного магазину та під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрав у 55-річного продавця вказаного магазину 12 виробів із золота (загальна сума 30 тисяч гривень). Того ж дня у місті Бердичеві Житомирської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєному затримали 25-річного безробітного місцевого мешканця. Викрадене вилучено.

 У Старосамбірському районі Львівської області працівники міліції затримали двох місцевих мешканців, 61-річну раніше судиму пенсіонерку та її 41-річного безробітного сина, вдома в яких вилучили 185 кілограмів марихуани, 18 кілограмів макової соломки та обріз мисливської рушниці.

 У Черняхівському районі Житомирської області працівники міліції затримали 38-річну місцеву мешканку, вдома в якої вилучили 17 кілограмів конопель.

 У Біляївському районі Одеської області працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 2,4 кілограма марихуани.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділу освіти однієї з райдержадміністрацій, котрі за надання послуг з теплопостачання перерахували приватному підприємству 100 тисяч гривень, призначених для забезпечення продуктами харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх районних шкіл, чим завдали збитки державі на згадану суму. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з міськвідділів земельних ресурсів, котрі в 2004 році, у порушення вимог Закону України “Про землеустрій” та Земельного кодексу України, без погодження із зазначеною міською радою, незаконно передали в приватну власність місцевій мешканці земельну ділянку, площею 1,14 гектара, чим завдали збитки державі на суму 438,4 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У місті Кіровограді працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі в минулому році уклали з місцевою мешканкою угоду дольової участі в будівництві житлового будинку й отримали від неї 34,65 тисяч доларів США (фактично будівництво не розпочиналося). Прокуратурою Ленінського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.

 У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з керівників державної стоматологічної поліклініки, котрий вимагав та отримав 10 тисяч гривень хабара від лікаря-стоматолога зазначеної поліклініки за продовження терміну трудового контракту. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

МВС України

You may also like...