Двух сотрудников Государственной геологической службы поймали на взятке в 170 тыс. гривень

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, працівники оперативно-розшукового Управління Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України спільно з працівниками столичної прокуратури затримали «на гарячому» двох посадовців Державної геологічної служби Міністерства охорони природи та навколишнього середовища України під час отримання хабара в розмірі 170 тисяч гривень. 

Саме за таку винагороду тридцятилітня очільниця та п’ятдесятирічна головний спеціаліст одного з управлінь зазначеної служби обіцяли представнику комерційного підприємства сприяти у видачі спеціального дозволу на користування надрами одного з родовищ з метою видобування підземних мінеральних вод.

Одночасно ця сума повинна була стати «додатковим дякую» за не внесення у порядок денний засідання міжвідомчої робочої групи з надання надр у користування питання стосовно вказаного підприємства щодо можливого анулювання цього дозволу.

Прокуратурою Києва стосовно правопорушниць порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 («Одержання хабара») Кримінального кодексу України. Зловмисницям «світить» позбавлення на строк від восьми до дванадцяти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Наразі слідство триває.

You may also like...