Криминальная хроника Украины на 29.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 935 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 020 (40,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 23 пограбування, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб, в яких вилучено пістолет, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 83 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 35,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 619 осіб.                                                               

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 142 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 118 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 135 – травмовані.

У місті Луганську 23 жовтня на вулиці було знайдено в непритомному стані 33-річного безробітного місцевого мешканця, який наступного дня помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих мешканців, віком від 16 до 22 років. Попередньо встановлено, що вони вранці 23 жовтня на вулиці зазначеного міста завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У місті Севастополі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 51-річного безробітного місцевого мешканця та 48-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вони вдень 27 жовтня в квартирі 46-річного безробітного місцевого мешканця під загрозою фізичної розправи відібрали в господаря телевізор. Викрадене вилучено.

У Дергачівському районі Харківської області на митному посту у результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали 34-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він намагався вивезти до згаданої держави, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, трьох безробітних мешканок Луганської області віком від 17 до 23 років.

У місті Миколаєві на вулиці працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 150 грамів вибухівки.

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 21-річну безробітну місцеву мешканку, вдома в якої вилучили 50 грамів кокаїну.

В Автономній республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі в травні минулого року, неналежно виконуючи службові обов’язки, уклали з відкритим акціонерним товариством договір на проведення робіт із поглиблення дна акваторії морського порту (роботи для підтримання паспортних навігаційних габаритів на підхідних каналах у районі причалу), у якому вдвічі завищили суму виконаних робіт, чим завдали збитки державі на суму понад 210 тисяч гривень. Крім того, правопорушники звинувачуються в здійсненні незаконного видобування 13,1 тисяч тонн піску, унаслідок чого державі завдано збитки на суму понад 920 тисяч гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.367 та ч.5 ст.191  (службова недбалість та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У місті Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили мешканку згаданого міста, котра в жовтні 2007 року надала до філії відділення банківської установи підроблені довідки про розмір заробітної плати й отримала 260 тисяч доларів США кредиту, які привласнила. Прокуратурою Ленінського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного вугільного підприємства, котрі скоїли розтрату державного майна, шляхом укладення завідомо незаконної угоди з фіктивним товариством із обмеженою відповідальністю на виконання капітального ремонту приводу шахтного конвеєру, який знаходився на балансі однієї з шахт. Після цього вказане обладнання було вивезене з території підприємства (згідно акту виконання ремонтних робіт привод конвеєра нібито переданий згаданому фіктивному ТОВ). Таким чином державі завдано збитки на суму 3,8 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до філії відділення банківської установи неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна (сільськогосподарська продукція) та незаконно отримали 10 мільйонів гривень кредиту. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

МВС України
 

You may also like...