Криминальная хроника Украины на 31.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 746 заяв про злочини. Вжитими заходами 1856 (44,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 28 пограбувань, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб, в яких вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 68 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб, у яких вилучено 14,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6191 особу.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 258 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 96 – у сфері службової діяльності, у тому числі сім – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 108 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 117 – травмовані.

 В місті Красноармійської міськради Донецької області у своїй квартирі було знайдено мертвим з травмою голови 45-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох 19-річних місцевих жителів, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі в квартирі потерпілого під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу металевою трубою вбили господаря.

 У Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 37-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері в приміщенні ресторану під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження 33-річному громадянину.

 У Донецьку у своїй квартирі було знайдено мертвим з вогнепальними пораненнями господаря. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 33-річного громадянина Російської Федерації (в Україні перебуває в приватних справах). Попередньо встановлено, що він увечері в квартирі потерпілого під час раптово виниклої сварки вбив господаря трьома пострілами з мисливського карабіну що належав потерпілому.

 У місті Боярка Києво-Святошинського району Київської області з автомашини місцевого жителя, без постійного місця роботи, вилучено 40 г амфетаміну.

 У Дніпропетровську затримано 23-річну громадянку, без постійного місця роботи, за місцем проживання якої вилучено метамфетамін та марки просочені лізергідом (ЛСД).

 У Києві затримано 42-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 10 кг марихуани.

 В Автономній Республіці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб сільськогосподарського виробничого кооперативу. Вони впродовж минулого року, у порушення Закону України “Про загальнообов‘язкове пенсійне страхування”, не перерахували до Пенсійного фонду України понад 388 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 У місті Одеса працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  податкового інспектора в одному з районів міста. Вона вимагала та отримала 5 тис. грн. хабара від місцевої жительки за сприяння у вирішенні питання про закриття суб’єкта підприємницької діяльності. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства. Він у квітні 2007 року на підставі фіктивної довідки про доходи незаконно отримав у комерційному банку кредит у сумі понад 350 тис. грн., який не повернув. Слідчим відділом органів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

 На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб Харківської філії державного підприємства. Вони в минулому році, шляхом завищення вартості виконаних робіт, незаконно заробили 20 млн. грн. й в подальшому половину вказаних коштів перерахували ряду підприємств за нібито надані послуги (фактично не надавалися). Слідчим відділом органів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

МВС України

You may also like...