«Не сила себе стримати, щоби чого не вкрасти…»

В Лебединському районі  міліція затримала незвичного крадія. 22-річний мешканець с. Лободівщина відрізнявся рідкісним тяжінням до чужих речей. Крав задля власного задоволення. «Я знав, що колись це припинять. Прийдуть з міліції, заберуть мене, і я  знову мотатиму строк. Проте мене наче щось тягнуло красти…» – пізніше розповість про свої кримінальні уподобання хлопець.

За осінь у хлопця назбиралося близько п’яти крадіжок із будинків односельчан. Наприклад, у 61-річної жінки, якій він кілька місяців назад допомагав картоплю копати, поцупив три відра картоплі та дві банки сала. Де що лежало, хлопець знав. Залишалось лише почекати, коли хазяйка помешкання піде з дому. Тоді зламав замок на погребі за забрав їстівні припаси. Вулиця безлюдна, тому хлопець не чекав темряви, все робив у день. Коли правоохоронці по гарячим слідам виявили підозрюваного, жінка здивувалась. Цього хлопця вона навіть і запідозрити не могла.

Ще одна жертва крадія – 70 річна односельчанка. Вона здавала свою хату знайомим. Знову таки, коли нікого не було у дома, крадій проник до помешкання через вікно, позабирав металеві речі – чугунку металеву плиту, дверцята до груби та піддувала, пластину з металу. Так само через вікно і зник з оселі.

Коли до міліції надійшли заяви від постраждалих, правоохоронці одразу виїхали на місце події. Зловмисника шукали близько двох днів. Допомогла співпраця з місцевими.

Життя затриманого якось не складалося. Ріс без батьків, бо ті спилися та померли. Першу судимості отримав одразу, як став повнолітнім, теж за крадіжки. Потім і другу за аналогічний злочин. Мав цивільну дружину, разом з нею і жив. Молодій сім’ї часто допомагала теща, вона і пенсією не рідко ділилася, і худобу тримала, і город обробляла. Їсти що було, де жити – теж. Крадіжки хлопець пояснював постійним бажанням щось поцупити.

Нараз міліція проводити перевірку щодо причетності затриманого до аналогічних злочинів в районі.

Тетяна Гарбуз, СЗГ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...