Підліткові кримінальні «розваги»

Що штовхає  підлітків на скоєння злочинів? Причин для цього багато. Свою роль відіграє те, що неповнолітнім немає куди застосувати свою надмірну енергію, а зараз додався ще й канікулярний період, який продовжений завдяки епідемії грипу. От і виходить, що підлітки залишилися сам на сам зі своїми проблемами та негараздами. Батьки – на роботі, особливо цікавих занять у дітвори  обмаль. Тому малолітні самі вигадують собі розваги, котрі часто є порушеннями законів.

У селі Олексіївка із території місцевої агрофірми було викрадено металеві переїзди вагою 200 кг. Загальна сума збитку склала 2 тис. грн. Злочинцем виявився 24-річний мешканець цього села. Він відтягнув металеві вироби на свій город, що й допомогло міліції оперативно вийти на слід грабіжника: за слідами, котрі залишав візок із металом, правоохоронці потрапили прямісінько до помешкання злодія. Заперечувати очевидне йому вже не було ніякого сенсу.

В Андріяшівці  сталося теж доволі зухвале пограбування. На цей раз об’єктом грабежу стало  фермерське господарство. Вранці одного дня працівниця ФГ помітила, що із сараю невідомі особи викрали 600 кг металу – транспортери для вивозу навозу. Дільничним інспекторам за сприяння місцевого населення вдалося встановити, що металошукачами стали 5 неповнолітніх хлопців віком від 12 до 16 років – усі жителі села Андріяшівка. Вразило «доросле» ставлення малолітніх до самої крадіжки. Цей захід вони ретельно спланували. До сараю проникли через дах, метал накладали в сумки і протягом двох днів змогли винести 600 кг металобрухту. Посприяло розкриттю крадіжки те, що свою здобич вони заховали у себе вдома. Ось так неповнолітні грошей за метал не отримали, зате встигли зіпсувати свою біографію.

Наталія Войтенко,
помічник начальника Роменського  МВ
ГУМВС України в Сумській області

You may also like...