Криминальная хроника Украины на 10.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 682 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 885 (40,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири  факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 26 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано семеро осіб, в яких вилучено пістолет, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 413 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 29 осіб, у яких вилучено 8,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 784 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 81 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 83 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 94 – травмовані.

У Львові 18 січня цього року на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 25-річного громадянина однієї з африканських держав. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 41-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 18 січня на вулиці зазначеного міста вбив ножем потерпілого на ґрунті ревнощів.

У Дніпродзержинську Дніпропетровської області 8 грудня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 46-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного чоловіка без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 7 грудня в будинку потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв ножем вбив господаря та викрав телевізор. Викрадене вилучено.

У Харкові 6 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвою з рубаними ранами голови 17-річну місцеву мешканку, студентку одного з вищих навчальних закладів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих мешканців,  віком 37 та 36 років (обидва без постійного місця роботи, один із них раніше судимий). Попередньо встановлено, що вони вранці 6 грудня зайшли до квартири потерпілої, зґвалтували господарку, після чого завдали їй смертельних тілесних ушкоджень, викрали мобільний телефон та ювелірні вироби. Частину викраденого вилучено.

У Деснянському районі міста Києва 9 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він в квартирі свого 30-річного співвітчизника під час раптово виниклої сварки вбив ножем його дружину – 21-річну громадянку згаданої держави.

У Новоселицькому районі Чернівецької області 8 грудня на подвір’ї домогосподарства 70-річної пенсіонерки було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 53-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 8 грудня на зазначеному подвір’ї вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Калинівському районі Вінницької області 9 грудня працівники міліції затримали 38-річну безробітну місцеву мешканку. Попередньо встановлено, що вона у своєму будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, завдала смертельних тілесних ушкоджень своїй шестимісячній дочці.

У Маріуполі Донецької області на вулиці працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців, віком 31 та 27 років, у яких вилучили по одному граму героїну.

У Краснокутському районі Харківської області працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили три кілограми марихуани.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника однієї з дільниць державної вугільної компанії, котрий вимагав то отримав дві тисячі гривень хабара від робітника зазначеної дільниці за складання акту про нещасний випадок на виробництві з останнім. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб закритого акціонерного товариства, котрі надали до Дарницької районної Державної податкової інспекції неправдиві відомості, на підставі яких незаконно отримали з держбюджету відшкодування ПДВ у сумі 1,3 мільйона гривень. Прокуратурою Дарницького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Полтавській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб національної акціонерної компанії, котрі незаконно реалізували за заниженою вартістю бурильні труби. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму 138,4 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

МВС України

You may also like...