Криминальная хроника Украины на 30.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 522 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 686 (37,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 21 пограбування, один факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено два пістолети, карабін, чотири обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 206 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 20 осіб. У них вилучено 7,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 474 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

 Протягом минулої доби порушено 103 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 34 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  22 особи загинули та 139 – травмовані.

 У Мар’їнському районі Донецької області 29 грудня в кімнаті охорони дачного кооперативу 59-річний місцевий житель з власного зареєстрованого мисливського карабіну, під час необережного поводження із зброєю, мимовільним пострілом вбив іншого охоронника – 37-річного місцевого жителя,. Зловмисника затримано. Зброю вилучено.

 У Рогатинському районі Івано-Франківської області 26 грудня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 32-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 68-річного раніше судимого чоловіка, який на подвір’ї власного домогосподарства сокирою вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 У місті Житомирі працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жительок, віком 27 та 23 роки, які з березня 2008 року по травень цього року вивезли до Об’єднаних Арабських Еміратів шістьох безробітних місцевих жительок, віком 19 та 20 років, де продали їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на Батьківщину.

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який надав до філії відділення акціонерного комерційного банку неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна та незаконно отримав два мільйони гривень кредиту. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...