Хотів мобілку – отримав статтю

16-річний школяр Лебедина, який минулого року вже був покараний за крадіжку, скоїв черговий злочин – на цей раз його «здобиччю» став мобільний телефон хлопця з паралельного класу, який той необачно залишив у роздягальні. 

Максим – звичайний хлопець з благополучної родини. Бажання бути «крутим самостійним» підштовхнуло його стати на злочинний шлях. Першу крадіжку скоїв тому. Спокусився продуктами харчування та спиртними напоями в місцевому магазині. Але тоді за його вчинок розрахувалась мати власного гаманця, сплативши дуже великий штраф. Та хлопця це не засмутило. Мати не боявся, а батько помер тому. Отож провести виховання ременем було нікому. Працівники кримінальної у справах неповнолітніх Лебединського міськвідділу неодноразово проводили ним профілактичні бесіди.

«Я обіцяю вам, що такого більше не трапиться. Я все зрозумів, пробачте. Навіть не знаю, що на мене найшло» – запевняв Максим правоохоронців.

Але, як кажуть у народі, «Не всім обіцянкам можна довіряти». Так воно вийшло. 

Того дня Максим переодягався у роздягальні шкільного спортзалу, збирався йти на наступний урок, але змінив плани… До роздягальні зайшли хлопці з іншого класу, почали переодягатися у спортивну форму. Максим помітив, що один з юнаків залишив свій сучасний мобільний телефон у кишені штанів шкільної форми. « Ось би мені таку», – подумав Максим. дочекавшись поки підуть, швиденько витягнув чужу «мобілку» побіг додому.

Та не так сталося як гадалося. Коли у двері подзвонили міліціонери, одразу все зрозумів зізнався. 

«Я думав, що мене не викриють. Ніхто ж не бачив як я брав. Вирішив почекати поки забудуть. Мобілку сховав вдома.» – так пояснював свій вчинок Максим правоохоронцям.
Сьогодні мобільний телефон повернуто власнику, а Максим знаходиться на підписці про невиїзд. Проти нього порушено кримінальну справу. Бажання виглядати «крутим самостійним» може коштувати юнакові до трьох років позбавлення волі.

Анна Скоробагата
СЗГ ГУМВС України в Сумській області

 

You may also like...