Криминальная хроника Украины на 12.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 647 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 000 або 43,0% з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 26 пограбувань та три незаконних заволодінь транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 26 правопорушників, у яких вилучено два пістолети, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 2 995 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 157 осіб, у яких вилучено 19,7 кілограма наркотичних засобів.
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 249 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.
Упродовж минулої доби порушено 157 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 77 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 48 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких шестеро осіб загинули та 57 – травмовані.

У місті Маріуполі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного місцевого мешканця, котрий уночі на вулиці зазначеного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин завдав смертельних ножових поранень товаришу та поранив свого брата.

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим на вулиці було знайдено тіло молодика. За підозрою у вбивстві затримано 41-річного місцевого жителя, раніше судимого. Встановлено, що він увечері під час сварки на ґрунті неприязних відносин завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому.

В Оболонському районі міста Києва затримано 73-річного пенсіонера, у якого вилучено револьвер системи “Наган” та 2 348 набоїв до різної зброї.

У місті Ужгороді затримано 26-річного молодика, за місцем проживання якого вилучено пістолет іноземного виробництва та 88 набоїв до нього.

У місті Харцизьку Донецької області затримано 31-річного місцевого мешканця, раніше судимого, за місцем проживання якого вилучено 11 кілограмів марихуани.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили трьох приватних підприємців та директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в минулому році створили низку підприємств й за фіктивними угодами з поставки продукції та надання послуг перевели в готівку понад 72 мільйони гривень, що призвело до несплати до державного бюджету податків на суму понад чотири мільйони гривень. Прокуратурою Ленінського району міста Дніпропетровська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб дочірнього підприємства, котрі 2008 році реалізували за заниженою вартістю базу відпочинку та нежитлові приміщення у містах Донецьку, Краматорську й Горлівці, які належали товариству, чим завдали збитки останньому на суму 2,5 мільйона гривень. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котра вимагала 20,5 тисячі гривень хабара від місцевого мешканця за працевлаштування його на підприємство на посаду охоронця та надання фіктивної довідки про розмір заробітної плати. Хабарницю затримано під час отримання частини хабара в сумі 3,9 тисячі гривень та 1,5 тисячі доларів США. Прокуратурою міста Трускавця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили економіста, ревізора та керівника філії банківської установи, котрі склали фіктивний акт огляду заставного майна фермерського господарства, у результаті чого останні безпідставно отримали кредит у сумі 450 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 та «Службове підроблення» Кримінального кодексу України.

МВС України

 

You may also like...