Криминальная хроника Украины на 17.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 041 заява про злочини. Вжитими заходами 2 354 (46,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 37 пограбувань та  два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб, в яких вилучено три пістолети, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 700 грамів вибухівки та 270 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб, у яких вилучено 19,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 128 осіб.                                                                               

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 121 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 51 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 44 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, в яких п’ять осіб загинули та 50 – травмовані.

У Мукачівському районі Закарпатської області у лісі 2 січня було знайдено закопаним, з вогнепальними пораненнями, тіло 41-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих мешканців та мешканця Кіровоградської області, віком від 25 до 27 років, усі без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 27 грудня минулого року в зазначеному районі зайшли до будинку потерпілого, де один із зловмисників пострілом з пістолета Макарова вбив господаря. Після цього злочинці викрали вісім тисяч доларів США та ювелірні вироби, а тіло, з метою приховування злочину, винесли до лісу й закопали. Зброю вилучено.

У місті Родинському Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 52-річного місцевого мешканця, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він уночі 15 лютого в зазначеному місті у своєму гаражі під час сварки на ґрунті ревнощів убив ножем 54-річного безробітного мешканця цього ж міста, а тіло виніс на вулицю.

У Вишгородському районі Київської області у лісосмузі поблизу села Лебедівки 14 лютого було знайдено мертвим 38-річного безробітного мешканця міста Києва. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ножового поранення грудей. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного безробітного, раніше судимого киянина. Попередньо встановлено, що він увечері 13 лютого у своїй квартирі вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, на власному автомобілі вивіз до вказаної лісосмуги.

У місті Таврійську Херсонської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 57-річного місцевого мешканця та його 47-річну співмешканку, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони, з метою заволодіння будинком брата останньої, за винагороду в розмірі однієї тисячі доларів США замовили його вбивство.

У місті Кіцмані Чернівецької області 25 березня до міліції звернувся 36-річний місцевий мешканець, начальник філії регіонального відділення банківської установи. Він заявив, що впродовж минулої ночі в у Кіцманському районі невідомі, шляхом віджиму вхідних дверей, проникли до приміщення зазначеної установи й викрали з металевого сейфу 91,2 тисяч гривень, 393 долари США, 240 євро та печатки вказаної філії. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали у місті Коломиї Івано-Франківської області 43-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця.

У місті Ізюмі Харківської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він у серпні минулого року вивіз до Федеративної Республіки Німеччини 27-річну мешканку обласного центру та 18-річну мешканку міста Чугуєва згаданої області (обидві без постійного місця роботи), де продав їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на Батьківщину.

У Харкові 16 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного раніше судимого громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уранці 24 жовтня минулого року на вулиці згаданого міста відібрав у 32-річного місцевого мешканця 200 гривень, 50 доларів США, мобільний телефон та ювелірні вироби.

У місті Тернівці Дніпропетровської області працівники міліції затримали 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 300 грамів вибухівки.

У Долинському районі Івано-Франківської області працівники міліції затримали 45-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Вахрушевому Луганської області працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 150 грамів вибухівки.

У Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 40-річного безробітного мешканця міста Жовтих Вод згаданої області, в якого вилучили 130 грамів героїну.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з райдержадміністрацій та відділу державного земельного кадастру, котрі без попереднього розгляду та затвердження проекту відведення земельних ділянок незаконно передали в приватну власність місцевим мешканцям земельні ділянки загальною площею 7,5 га. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму 531,1 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Львові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котра надала до місцевої філії відділення банківської установи неправдиві відомості про доходи й незаконно отримала кредит у сумі понад два мільйони гривень. Прокуратурою Галицького району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.358 і ч.2 ст.366 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів та службове підроблення) КК України.

У  місті Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з управлінь Севастопольської міськдержадміністрації, товариства з обмеженою відповідальністю та двох комунальних установ. Вони в 2008 році завищили обсяги виконаних робіт із ремонту вказаних установ, чим завдали збитки місцевому бюджету на загальну суму 207,1 тисяч гривень. Прокуратурами двох районів зазначеного міста порушено дві кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 і ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співзасновників комерційної структури, котрі впродовж минулого року, на підставі фіктивних документів та незаконних операцій на ринку цінних паперів, провели ряд безтоварних операцій на загальну суму понад 1,5 мільярда гривень, не сплативши при цьому податок на прибуток. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму понад 2,7 мільйона гривень. Одного із співвласників затримано. Слідчим відділом податкової міліції Державної податкової адміністрації в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) КК України.

У місті Сокирянах Чернівецької області 15 лютого працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі двох громадян Ісламської Республіки Пакистан та одного – Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка, яких власним автомобілем перевозив 30-річний безробітний місцевий мешканець. Іноземців передано прикордонникам.

У Вовчанському районі Харківської області 16 лютого працівники міліції затримали двох нелегальних мігрантів – громадянин Алжирської Народної Демократичної Республіки та Ісламської Держави Афганістан.

МВС України

You may also like...