Криминальная хроника Украины на 05.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 730 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 109 (44,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  одне вбивство, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 32 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 280 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 48 осіб, у яких вилучено 8,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 236 осіб.  

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 116 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 52 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 50 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  п’ять осіб загинули та 56 – травмовані.

У місті Щолкіному Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він у 2000 році вивіз до Грецької Республіки 18-річну безробітну мешканку цього ж міста, де продав її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

У місті Тернівці Дніпропетровської області працівники міліції затримали 43-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, з автомашини якого вилучили 300 грамів вибухівки та два електродетонатори.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили помічника голови однієї з міськрад, котрий отримав від приватного підприємця 10 тисяч гривень для подальшої передачі їх у якості хабара голові зазначеної міськради за вирішення питання щодо надання вищезгаданому підприємцю в оренду земельної ділянки. Задокументовано отримання правопорушником хабарів на загальну суму 570 тисяч гривень. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 (давання хабара) КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря однієї з районних лікарень, котрий отримав 300 доларів США хабара від місцевої мешканки за сприяння у працевлаштуванні її до вказаного медичного закладу. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора виконавчої дирекції з ліквідації шахт державного підприємства, котрий, без погодження із вказаним державним підприємством, передав обладнання (призначалося для будівництва водовідливів на закритих шахтах) для використання його на діючих шахтах. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму 662,8 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця територіальної державної інспекції праці в області, котра вимагала та отримала 500 гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до відповідальності за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Прокуратурою міста Херсона порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління закритого акціонерного товариства, котрий придбав знищувач паперу на кошти, призначені для придбання установки для пакування. Внаслідок цих дій вказаному товариству завдано збитки на суму 635 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

МВС України

You may also like...