В Киевской области освободили заложника за которого похитители требовали $150 тысяч

У Київській області працівники УБОЗ врятували заручника, за звільнення якого викрадачі вимагали 150 тисяч доларів США.

У результаті проведеної спецоперації  працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області  та ВШР «Сокіл» був звільнений заручник.

Так, 12 березня цього року до Броварського відділку міліції звернулась жителька села Зазимья з заявою про  зникнення її чоловіка.

В ході оперативно-розшукових заходів оперативниками було встановлено,  що приблизно о 1-й годині ночі жінці зателефонував чоловік та у розмові повідомив, що він збирається купити новий автомобіль і для цього йому терміново потрібно 150 тисяч доларів США. Жінка  не одразу збагнула що до чого, адже її чоловік  успішний бізнесмен і до того ж в родині вже є кілька престижних автівок. В подальшій  розмові чоловік  натякнув  дружині, щоб та спустилася у гараж. Хвилювання та недобре передчуття виправдались, коли  жінка побачила сліди боротьби та калюжу крові. Не вагаючись, вона звернулась в міліцію.

Як стало відомо, того вечора потерпілий вертався додому і коли він заїхав у гараж зненацька на нього напали двоє чоловіків у одного з яких була вогнепальна зброя. Почалася нерівна боротьба під час якої був скоєний постріл, і куля потрапила у ногу потерпілому, після чого разом із пораненим на його автомобілі нападники зникли с місця події. В подальшому підприємцю пояснили, що його викрали та вимагають 150 тисяч доларів США за звільнення.  Приблизно о 1-й годині ночі заручник зі свого мобільного телефону зателефонував своїй дружині і у розмові дав зрозуміти, що його викрали і за звільнення вимагають гроші. 

Майже всю ніч, поки йшов переговорний процес про  викуп, потерпілого возили навколо міста Бровари. Домовившись про час і місце передачі грошей оперативники УБОЗ розробили план затримання викрадачів.   Під час  отримання викупу злочинців було затримано, а заручника звільнено.
Стосовно зловмисників слідчим відділом Броварського МВ  порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.147 (захоплення заручників) та ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.
16.03.2010 року Броварським районним судом двом підозрюваним обрана міра запобіжного заходу – тримання  під вартою. На даний час тривають заходи по встановленню місця перебування та затриманню третьої особи, яка брала участь у викраденні підприємця. Сам постраждалий  перебуває у лікарні. 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...