Криминальная хроника Украины на 29.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 386 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 305 (38,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  п’ять вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 17 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, револьвер, карабін, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та понад 140 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, у яких вилучено 1,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 019 осіб.             

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1 121 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 458 – у сфері службової діяльності, у тому числі 63 – про хабарництво.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких  п’ять осіб загинули та 64 – травмовані.

У місті Шахтарську Донецької області 26 березня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням спини 75-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали сина потерпілої – 49-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 26 березня вбив ножем свою матір під час раптово виниклої сварки.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки директора державного підприємства, котрий у минулому році безпідставно перерахував двом товариствам з обмеженою відповідальністю шість мільйонів гривень за розробку технічної документації, яку фактично виконало вищевказане ДП. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Полтавській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі створили зазначене фіктивне підприємство й через його розрахункові рахунки перевели в готівку понад чотири мільйони гривень. Крім того, до державного бюджету не було сплачено податку на додану вартість у сумі понад мільйон гривень. Слідчим управлінням ГУМВС України в Полтавській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України.

МВС України

You may also like...