Криминальная хроника Украины на 31.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 637 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 383 (42,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  два вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 31 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 310 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 58 осіб, у яких вилучено 56,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 757 осіб.              

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 341 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 176 – у сфері службової діяльності, у тому числі 16 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 71 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 101 – травмовано.

У селищі Краснокутську Харківської області ще 3 березня 2005 року на території свого домогосподарства в погребі було знайдено мертвою  з  ознаками удушення 75-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 28 лютого 2005 року зайшов до будинку потерпілої, задушив господарку й викрав 1,5 тисячі гривень, а тіло, з метою приховування злочину, вкинув до вказаного погребу.

У місті Ізюмі Харківської області 3 квітня минулого року у власному  будинку було знайдено мертвими з ознаками удушення 83-річну господарку та її 58-річну знайому – жительку Ізюмського району, обидві пенсіонерки. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 3 квітня минулого року в зазначеному місті через незачинене вікно проник до будинку пенсіонерки, задушив господарку та її знайому, викрав три тисячі гривень, DVD-програвач та два мобільні телефони. Частину викраденого вилучено.

У Козелецькому районі Чернігівської області 22 березня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою грудей 73-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 20 березня в зазначеному будинку завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці під час раптово виниклої сварки.

У місті Харкові 30 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті в квартирі за місцем тимчасового проживання заподіяв ножове поранення спини своєму 23-річному співвітчизнику під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Потерпілого госпіталізовано.

У Покровському районі Дніпропетровської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 35 та 27 років, обидва без постійного місця роботи, останній раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони вночі 29 березня в зазначеному районі викрали з меморіалу воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, дві металеві таблички. Викрадене вилучено.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучили 41,6 кілограма макової соломки та 940 мілілітрів екстракційного опію.

У місті Херсоні працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучили вісім кілограмів каннабісу.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління закритого акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав 600 доларів США хабара від двох місцевих жителів за внесення в їх трудові книжки відомостей про те, що вони є працівниками вказаного товариства. Прокуратурою міста Керчі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368  (одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб закритого акціонерного товариства, котрі впродовж 2007-2009 років уклали з товариством з обмеженою відповідальністю ряд завідомо невигідних угод на постачання зазначеному ЗАТ паперу, оплату за який здійснили переказними векселями з датою погашення не раніше травня 2009 року. У подальшому, виконана на згаданому папері поліграфічна продукція була реалізована іншому товариству з обмеженою відповідальністю, які розрахувалися із ЗАТ також переказними векселями з терміном погашення не раніше травня 2010 року, що призвело до виникнення стійкої фінансової неспроможності та кредиторської заборгованості в сумі 1,1 мільйона гривень перед вперше згаданим ТОВ. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.219 (доведення до банкрутства) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця та контролера-касира філії відділення банківської установи, котрі, зловживаючи службовим становищем, привласнили 549 тисяч гривень вказаної установи. Зловмисників затримано. Слідчим відділом одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...