Криминальная хроника Украины на 01.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 643 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 334 (41,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  п’ять вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 29 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та понад 170 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб, у яких вилучено 25,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 015 осіб.      

За порушеними кримінальними справами заарештовано 59 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 522 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 284 – у сфері службової діяльності, у тому числі 48 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 60 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  дві особи загинули та 78 – травмовані.

У Мар’їнському районі Донецької області 17 лютого у своєму будинку було знайдено мертвими з вогнепальними пораненнями батька та сина, віком 92 та 52 років. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали жителя міста Донецька та жителя Волноваського району згаданої області, віком 19 та 16 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 14 лютого проникли до зазначеного будинку, пострілами із зареєстрованої мисливської рушниці господаря вбили потерпілих, викрали два мобільні телефони, вироби із золота та 750 гривень. Частину викраденого вилучено. 

У місті Горлівці Донецької області 30 березня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 26-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 29 березня в квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час сварки на ґрунті ревнощів.

У місті Знам’янці Кіровоградської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 31 березня у своєму будинку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв облив легкозаймистою рідиною та підпалив свою 29-річну безробітну співмешканку. Остання від отриманих опіків померла.

У Солом’янському районі міста Києва 31 березня працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на території продовольчої бази пострілом із пістолета іноземного виробництва, переробленого для стрільби набоями калібру 9 мм, поранив у плече 31-річну киянку, приватну підприємницю, й намагався відібрати у неї виручку. Потерпілу госпіталізовано. Зброю вилучено.

У Млинівському районі Рівненської області в період з 7 січня по 25 березня цього року на сільських кладовищах невідомі викрали фрагменти металевих огорож з 14 могил. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали трьох жителів згаданого району, віком від 21 до 24 років, усі без постійного місця роботи.

У Дніпропетровську в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали на залізничному вокзалі жителя міста Вінниці та двох жителів Вінницької області, віком від 33 до 50 років, усі без постійного місця роботи, у яких вилучили 1,4 кілограма амфетаміну та 2,1 тисяч таблеток “екстазі”.

У Ратнівському районі Волинської області 31 березня на пункті пропуску через Державний кордон України працівники міліції затримали 50-річного громадянина Республіки Білорусь, у якого вилучили кілограм марихуани.

У Генічеському районі Херсонської області працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили п’ять кілограмів марихуани.

У Житомирському районі Житомирської області працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили 11,3 кілограма марихуани.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у 2006 році уклав угоду з приватним підприємством про надання транспортно-експедиційних послуг за тарифами, які втричі перевищували норми, встановлені Міністерством транспорту та зв’язку України. Внаслідок цих дій згаданому товариству завдано збитки на суму п’ять мільйонів гривень. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунально-виробничого підприємства, котрий підробив податкові звіти за 2007-2009 роки щодо обчислення суми збору за забруднення навколишнього природного середовища, внаслідок чого не сплатив до державного бюджету 881,2 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили асистента кафедри одного з вищих навчальних закладів, котрий вимагав та отримав 500 доларів США хабара від слухача вказаного навчального закладу за сприяння йому в проходженні індивідуальної спеціалізації та отриманні сертифікату спеціаліста. Прокуратурою міста Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...