Криминальная хроника Украины на 14.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 475 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 435 (44,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  два вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 25 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 492 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 53 особи, у яких вилучено 41,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 866 осіб.             

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 111 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 46 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 67 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  11 осіб загинули та 73 – травмовані.

У місті Донецьку 12 квітня у своїй квартирі було знайдено мертвим із травмами голови 58-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 11 квітня в зазначеній квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одесі 11 квітня в квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено в стані гнильного розкладу з травмою голови тіло 49-річної безробітної місцевої жительки. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 18 березня в квартирі потерпілої вбив молотком господарку під час раптово виниклої сварки.

У Шевченківському районі міста Києва 12 квітня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 12 квітня в маршрутному мікроавтобусі викрав гаманець у 21-річної місцевої жительки. Викрадене вилучено.

У Солом’янському районі міста Києва 13 квітня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного раніше судимого громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він 20 січня цього року, шляхом шахрайства, заволодів 42 тисячами доларів США 55-річного киянина.

В Автономній Республіці Крим працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили 200 грамів вибухівки.

У Біляївському районі Одеської області працівники міліції затримали 49-річного місцевого жителя, в якого вилучили два грами героїну.

У місті Харкові на станції Харків-Пасажирський Південної залізниці у вагоні поїзда працівники міліції затримали 37-річного жителя Красногвардійського району Автономної Республіки Крим, у якого вилучили 13,6 кілограма марихуани.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на станції Кривий Ріг Придніпровської залізниці у вагоні поїзда працівники міліції затримали 31-річного жителя Апостолівського району зазначеної області, в якого вилучили 20 кілограмів макової соломки, кілограм марихуани та 20 грамів метамфетаміну. 

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб банківської установи, які  впродовж 2007-2008 років, шляхом оформлення споживчих кредитів на підставних осіб, отримали у вказаному банку майже 2,8 мільйона гривень й привласнили. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб колективного фермерського господарства, котрі в 2007 році включили до складу членів вказаного господарства сторонніх осіб, яким незаконно були видані державні акти на право власності на земельні ділянки загальною площею 27 га. Внаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 1,1 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з керівників Харківської торгово-промислової палати, котрий вимагав та отримав 20 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за заниження вартості нежитлового приміщення під час проведення його оцінки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...